Сега четете
Авторката на „Полулош” Сали Грийн пристига в България

Авторката на „Полулош” Сали Грийн пристига в България

Сали ГрийнСветовноизвестната писателка Сали Грийн,  автор на култовата поредица „Полулош”, пристига в България по покана на издателство „Колибри” и „Варна Лит 2017“ – детски и младежки литературни дни!  Тя ще окаже чест на българските почитатели на Натан Бърн, най-противоречивия тийн герой, чиито приключения постигнаха сензационен отзвук в цял свят.

На 30 май от 18:30 ч. Сали Грийн ще представи поредицата в „Хеликон България” –  София.

На 1 юни от 18:00 ч. тя ще се срещне с жители и гости на морската столица в книжарница „Сиела” – Варна.

„Полулош“, „Полудив” и „Полуизгубен” вече са преведени на над 50 езика. „Уолстрийт Джърнал“ определи Натан като „пленителен антигерой”, а „Ю Ес Ей Тудей“ написа: „Толкова свежа идея…, налице са всички шансове читателите да се връщат пак и пак към този магьоснически свят, който, нека признаем, не е наполовина лош”.

Сали Грийн постига два световни рекорда на „Гинес” –  за „Най-превеждана книга от дебютиращ автор, преди публикуване“ и „Най-превеждана книга за деца от дебютиращ автор, преди публикуване“. Трилогията „Полуживот“ е оригинална алегория за расизма, любовта и съдбата – задъхан фентъзи разказ за едно оцеляване, което изисква огромна проницателност и енергия от своя герой.

Вижте и

Освен Сали Грийн, сред специалните гости на „Варна Лит 2017“ са Стефан Пастис, автор на хитовата поредица за деца „Тими Провала” (САЩ), и словенският покорител на планински върхове и писател Тадей Голоб. От българска страна инициативата е подкрепена от Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Теодора Димова, Илиян Любомиров, Константин Трендафилов, Юлия Спиридонова и други.  „Варна Лит 2017“ не е просто платформа за забавления, а първият по рода си международен празник на детската книга.

Повече информация за програмата на събитието ще намерите на www.varnalit.com и във фейсбук страницата на събитието https://www.facebook.com/varnalit/.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре