Сега четете
Наръчник помага на журналисти да опазят личното си пространство

Наръчник помага на журналисти да опазят личното си пространство

Online-Privacy-for-Journalists_title-640x300Когато настоящият американски президент не дава достъп на водещи американски медии до свои пресконференции – какъвто по-рано те винаги са получавали и са приемали за даденост – и публично посочва медиите като враг номер едно на страната, журналисти и редактори са изправени пред сериозни изпитания.

Новите технологии позволяват на журналистите да провеждат мащабни разследвания и да получават информация от източници от всяка точка на земното кълбо. Същевременно обаче новите технологии създават и нови опасности за журналистите, защото улесняват службите за сигурност в опитите им да следят комуникацията на журналисти, работещи по чувствителни теми.

Поради тези и други причини днес повече от всякога журналистите се нуждаят от познания и умения за опазване на личните си данни и комуникация в интернет пространството. Нов наръчник, изготвен от Майкъл Даган, бивш зам.-редактор на Haaretz (водеща медийна група в Израел), цели да помогне на журналистите да гарантират неприкосновеността на онлайн комуникацията си и анонимността и безопасността на източниците си в един свят, който мнозина асоциират със света от романа 1984 на Джордж Оруел.

Озаглавен Online Privacy for Journalists: A Must-Have Guide for Journalism in 2017,  наръчникът съдържа ценна информация в три основни направления: комуникация с източници и защита на чувствителни данни, анонимност онлайн и защита на електронната поща. Наръчникът е достъпен за безплатно ползване под формата на електронна книга.

Вижте и

 

източник: АЕЖ – България

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре