Сега четете
Преглед на печата 23 Декември, 2016

Преглед на печата 23 Декември, 2016

pregled na pechata

24 часа

80% от европейците сърфират в интернет чрез мобилните си телефониРаботници къртили През 2016 година около 80% от хората в ЕС са използвали Интернет за сърфиране чрез мобилен или смарт телефон, отчита Евростат.

През лаптопи или нетбуци са сърфирали 65 на сто от европейците, чрез настолни компютри – 54 на сто и през таблети – 44 на сто. Най-много през мобилен или смарт телефон са сърфирали жителите на Испания, Кипър и Холандия – над 90 процента. Следват Хърватия – 87 процента, Великобритания – 86 процента и Дания 85 процента.

Труд

Евроболници ни режат, защото здравната каса не плаща

Болници и клиники в Европа вече отказват оферти за лечение на наши пациенти по договорка с Националната здравноосигурителна каса. Причината е, че финансовата ни институция дължи над 200 млн. лв. на чужди фондове и лечебници като дълговете продължават да се увеличават. Част от борчовете са още от 2014 г., а има и по-стари.

Дела срещу касата не са заведени, но върху задълженията й зад граница текат лихви, обясни пред “Труд” Пламен Таушанов, член на надзорния съвет на НЗОК и председател на Българската асоциация за закрила на пациентите.

Стандарт

Бизнесът иска търгове без дъмпингови цени

Да се сложи край на търговете за изграждане на инфраструктурни обекти, при които победителят се избира по критерий „най-ниската предложена цена“. За това настояват от Камарата на строителите в България, обяви председателят на структурата инж. Николай Станков. По този начин ще се спре дъмпинга и некачествената работа, която следва от евтините оферти, обясни той. Освен това конкурирането с евтини оферти води до по-малко средства във фирмите за инвестиции и невъзможност да вдигат заплатите. Затова сега един от най-сериозните проблеми пред строителния бранш е липсата на квалифицирани кадри, обясни изпълнителният директор на Камарата инж. Иван Бойков.

Монитор

Дядо Коледа ни обира за празниците

Джебчии, преоблечени като Дядо Коледа, ни обират по празниците. Това алармираха пред „Монитор“ служители от сектор „Улична престъпност“ към МВР, които вече работели по няколко такива случая. Мъже в костюми на белобрадия старец плъзнали по улиците, булевардите, магазините за хранителни стоки и моловете и приканвали всеки, който мине покрай тях, да се снима безплатно. Докато се правят снимките обаче, крадците пребърквали празнуващите.

Сега

Вижте и

Суперсистема ще лови терористите по границите ни

България е единствената страна в Европа, която разполага със суперсистема срещу терористи. С нея може да се проверява дори само потенциалната заплаха от всеки човек, преминал по някакъв повод българската граница. Въпрос на няколко дни е системата да започне да функционира в пълен обем, се разбра вчера от интервю на вътрешния министър Румяна Бъчварова по Нова телевизия. България разполага с въпросната система благодарение на САЩ.

Дума

Данъчни служители правели нелегално счетоводни услуги

Данъчни служители осъществяват нелегално счетоводни услуги и създават проблеми на фирмите. Това заяви председателят на Института на дипломираните счетоводители Евгени Руйков, цитиран от БНР. „Има много счетоводители със съмнителен ценз. В България няма критерии и организация, която да следи дали по закон отговарят на определени законови изисквания, за да бъдат съставители на финансови отчети. Нямаме статистика, но имаме данни от практиката за много фирми, особено новосъздадени, които наемат външно счетоводно предприятие със съмнителни качества. Вследствие на некачествено счетоводство те са в трудно финансово положение и са принудени да закрият дейността си. Когато дойдат данъчните на проверка, установяват задължения, заради които чак след това собственикът разбира за некомпетентността на счетоводителя си“, обясни експертът.

Капитал дейли

„Кауфланд“ със 157 981 лв. глоба от КЗК

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на „Кауфланд България ЕООД енд Ко“ КД в размер на 157 981 лв. за злоупотреба с по-силна позиция при договаряне. Сумата е 7% от нетните приходи на „Кауфланд“ от продажбата на продуктите – предмет на нарушението, през 2015 г., съобщиха от регулатора.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре