Сега четете
Преглед на печата 24.11.2016г.

Преглед на печата 24.11.2016г.

pregled na pechataВоенният министър е герой от първите страници на всички вестници днес.

Три месеца след като бившият шеф на ВВС и новоизбран президент Румен Радев напусна армията заради катастрофалната политика на правителството към военновъздушните сили, прокуратурата се задейства и повдигна обвинения за това срещу военния министър Николай Ненчев. В сряда министърът в оставка беше обвинен, че е довел до колапс ВВС, като е скрил договори за ремонт на двигателите на МиГ-29, подписани с руската компания „РСК МиГ“, съобщава вестник „Сега“.

След обвинението за МиГ-овете в близките дни се очаква министърът на отбраната Николай Ненчев да бъде подведен под отговорност за още едно длъжностно престъпление. Този път свързано с униформи за армията ни. „Оказа се, че фирма, чиято основна дейност е производство и пришиване на пайети – „Лортън“, е спечелила обществена поръчка за 4,354 млн. лв. за ушиване и доставка на полеви облекла“, коментира пред „Труд“ депутатът от БСП Манол Генов. Той припомни, че от парламентарната трибуна предупредил министър Ненчев за нередности при възлагането на поръчката, както и за нанесените щети върху държавната фирма „Интендантско обслужване“ – Калофер, чийто принципал е военното министерство.

Снимка на премиера в оставка е на първата страница на „Монитор“. „Винаги съм казвал, че трябва да се обяснява, когато има съмнение. Това, което съм обяснил е по член 7 и 9″. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов на излизане от столичното следствие, където бе призован да даде показания по разследването на бартера на ваксини с Турция. Борисов беше извикан да се яви пред прокурорите в 13 часа. Премиерът в оставка пристигна няколко минути по-рано заедно с вицепремиерът Томислав Дончев.

Бюджетът ще бъде на излишък. Това заяви пред журналисти финансовият министър в оставка Владислав Горанов, цитиран от „Стандарт“. Запитан дали се притеснява, че вече има двама министри от кабинета, които са с обвинения, Горанов отговори с въпроса – „защо трябва да ме впечатлява“. Според него, обаче, ако има нещо нередно и е констатирано, трябва да се изследва.

Вижте и

Остро мъмрене и отрязване на всякакви властови амбиции е предприела към своите депутати лидерката на БСП Корнелия Нинова , пише „24 часа“. “От изборите насам “летят” кабинети, чух вече 7 състава на Министерския съвет. Другари, забравете тази работа!”, тропнала по масата Нинова. Соцлидерката е повторила забраната си БСП да участва в реденето на служебен кабинет и пред членовете на изпълнителното бюро. Тя декларира това и публично с обяснението, че това е в правомощията само на действащия президент.

Нелегалните мигранти тръгнаха по нов маршрут към Западна Европа – през Черна гора към Хърватия, съобщи сръбското радио Б-92, цитирано от вестник „Сега“. Хърватските власти са арестували петима иранци, които нелегално са преминали през черногорско-хърватската граница в района на Дубровник. Трима от задържаните са били без документи, а останалите двама са притежавали редовни ирански документи. Радио-телевизия „Сърбия“ (РТС) съобщи, че случаите за нарушаване на границата между Черна гора и Хърватия в района на Дебели брег са зачестили в последните месеци. Средната възраст на нарушителите е между 25 и 31 години.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре