Сега четете
САЩ предупреди Европа: Терористите готвят удари по Коледа!

САЩ предупреди Европа: Терористите готвят удари по Коледа!

 

dept-of-state

Държавният департамент на САЩ издаде предупреждение към американските граждани за повишена опасност от терористични атаки в Европа, особено в периода на Коледните празници. Гражданите са призовани за повече бдителност по време на празничните събития и на пазарите на открито.

В съобщението на Държавния департамент се посочва, че джихадистката групировка „Ислямска държава“, Ал Кайда и техните клонове планират атаки, чиято цел биха могли да бъдат коледните празненства в европейските страни.

На американските граждани се препоръчва да бъдат особено внимателни при посещения на туристически обекти, в транспорта и на други оживени места. Подчертава се, че е необходима бдителност по време на фестивали, панаири, празненства под открито небе.

В документа се напомнят нападенията, извършени от ислямски екстремисти през последната година в Белгия, Германия, Турция.

Вижте и

Държавният департамент отдава дължимото на усилията на европейските служби за предотвратяване на терористични нападения, но предупреждава, че потенциалът за нови нападения не е елиминиран в различни кътчета на Европа.

„Терористите може да използват различна тактика, с употреба на традиционни или на нетривиални оръжия, избирайки като цел както официални обекти, така и частни лица.“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре