Сега четете
Спецченгета окупираха Лесово

Спецченгета окупираха Лесово

Мащабна операция на ДАНС се провежда на ГКПП „Лесово“. Униформените са навлезли в гранично-пропускателния пункт в 07:00 сутринта. От МВР съобщиха, че временно е преустановено преминаването през ГКПП – Лесово и в двете посоки. Няма яснота до кога ще продължи блокадата.

От ГД „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите към Турция да ползват другите гранични пунктове с южната ни съседка – „Капитан Андреево“ и „Малко Търново“.

По информация на „24 часа“ са арестувани 40 митничари за подкупи. Тепърва ще се уточнява на колко от тях ще бъде удължен ареста за 72 часа. Най-вероятно става въпрос за престъпна банда, която е била следена от година и 6 месеца. По непотвърдена официално информация става дума за корупционни схеми на пункта – взимане на подкупи от мигранти. Митничарите прибирали и едри и дребни рушвети от минувачи през пункта като „такса спокойствие“. Схемата е действала повече от година.
Официална информация се очаква след приключването на операцията.

Операцията на ДАНС блокира напълно работата на граничния пункт. Повече от 3 километра е колоната от чакащи леки и товарни автомобили по пътя към ГКПП „Лесово“, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ямбол Татяна Павлова. Екипи на пътна полиция следят за безопасността на движението по републиканския път и пренасочват автомобилите другите два гранични пункта.

Вижте и

Припомняме: Преди две години – в края на 2014 година – две смени митничари бяха арестувани на ГКПП „Лесово“ по сигнали за корупционни схеми. Сред арестуваните беше и началник смяна.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре