Сега четете
Continental придоби две американски компании

Continental придоби две американски компании

continental-uk-haulierЕдната е специализирана в производство на състезателни гуми, а другата създава системи за управление на автопаркове Continental придоби две американски компании. Така международната компания производител на гуми разширява технологичните си възможности. Придобитите компании са Hoosier Racing Tire за супер спортни гуми и Zonar Systems – компания за системи за управление на автопаркове.

Hoosier Racing Tire, базирана в американския щат Индиана, е водещ американски и един от най-големите в света производители на спортни гуми. Компанията има 500 служители и участва със свои гуми във всички значими американски мотоспортове като NASCAR, драг, овал. Основана през 50-те години, днес Hoosier Racing Tire е един от най-големите производители на състезателни гуми в света. Компанията произвежда над 1000 вида състезателни гуми и притежава собствен тестови полигон за скорости от 300 мили в ча (около 480 км/ч), технологичен център и модерен производствен комплекс.

Другата придобита от Continental компания Zonar Systems създава системи за управление на автопаркове за северноамериканския пазар. С придобиването на Zonar Continental се превръща в един от най-големите доставчици на системи за управление на автопаркове в света. С миноритарен дял от 19%, инвеститор в Zonar остава и Даймлер.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре