Сега четете
Има ли влияние на Турция и Русия върху вътрешната ни политика?

Има ли влияние на Турция и Русия върху вътрешната ни политика?

Metodi_Andreev3 (1)Тази седмица ще стане ясно дали ще заработи парламентарната комисия, която трябва да провери има ли намеса на Русия и Турция във вътрешните работи на България. Вече има слухове, че комисията ще бъде закрита.

Това е безсмислена и вредна за държавата комисия, коментира депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Макар партията му да подкрепи създаването ѝ, Андреев гласува „въздържал се“.
Според колегата му от БСП Филип Попов „комисията се прекратява, очевидно управляващите се страхуват нещо от тази комисия и то по отношение на Турция“.
БСП подкрепи този орган, защото очевидно изпълнителната власт не си върши работата, каза още Попов.

Андреев коментира, че „България е разположена на такова място на Балканския полуостров, че тук през столетията винаги е имало интереси. Ако спрямо нас няма никакви интереси, това говори лошо за нас, т.е. не сме интересни на никого… Когато Русия и Турция са добре, трябва да бъдем изключително внимателни, но когато са в конфликт, не трябва да фаворитизираме едната страна за сметка на другата и не трябва да допускаме влошаване на отношението си с двете страни… Ако имаме позиция по този конфликт, то трябва да е нашата национална позиция“.

На въпрос има ли диктовка от Русия тази комисия да бъде закрита, Андреев отговори: „Не смятам, че диктовката е отвън, просто се разбра, че тази комисия няма да даде обективна оценка на това, което се случва. Историята показва достатъчно кой има намеса и кой няма“.

Вижте и

Депутатът припомни за трима изгонени руски и турски дипломати по времето на Иван Костов. Мотивите са били шпионство и връзки с духовници с цел създаване на проруски партии.
Попов призова да не се намесва Русия. По думите му Москва е намесена единствено заради изявлението си, че сме духовно, исторически и културно свързани, както и в изявленията на президента.

bTV, „Тази сутрин“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре