Сега четете
Всеки трети българин – свидетел на корупция

Всеки трети българин – свидетел на корупция

655-402-pyrvan-simeonovНад 90% от българите искат антикорупционен закон. Тези данни представи изпълнителният директор на „Галъп интернешънъл болкан“ Първан Симеонов в ефира на Нова телевизия.

Други данни от проучването показват, че 25 на сто са ставали свидетели на корупция. Над 90% от хората са заявили, че искат разследване на необходимите лица, за които изтича информация в медиите.

„Когато хората получат ясно обяснение какво е това  „анонимен сигнал“, те веднага го подкрепят.  На тях вече им е дошло до гуша. Смятам, че процентът на тези, които са се сблъсквали с корупция е по висок, защото не всички си признават“, посочи Симеонов.

77% от участниците в анкета посочват, че трябва да бъде създаден регистър на срещите на хората във властта.

„Всякакви теми свързани с прозрачност,  доходи, имущества и срещи вълнуват хората много. Те искат промяната, въпреки че ще мине много време докато тя се усети реално“, посочи още политологът.

По думите на Симеонов „антикорупционният закон на Кунева и измитанията на Борисов ще имат нов обществен сюжет, който ще гледаме“.

„Обществото скърца със зъби при всяка нередност и несправедливост. Вече управляващите внимават, защото обществото е готово за протестите от лятото на 2013г. То е приспано, но лесно може да бъде събудено“, каза той.

Вижте и

Симеонов посочи, че в момента наблюдаваме „нов разказ от страна на Бойко Борисов“.

„Той се опитва да върне реформаторски прозападната легитимност, опитва се да върне баланса. Да видим до къде стигне“, каза още Първан Симеонов.

Нова телевизия, „Здравей, България“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре