Сега четете
Ретроспектива на Тери Гилиъм в Дома на киното

Ретроспектива на Тери Гилиъм в Дома на киното

22823_1Домът на киното подгрява вече публиката за началото на 20-тото издание на „София Филм Фест“, който започва на 10-и март. Неговата голяма новина ще бъде Тери Гилиъм – легендарният британски режисьор, който ще бъде специален гост на фестивала. Именно ретроспектива на негови филми тече вече в Дома на киното.

Тери Гилиъм е един от най-интересните режисьори, който разделя критиката на две – едните застават изцяло зад него и неговия талант, а другите го отричат, защото често създава проблеми на голямата филмова индустрия, тъй като неговите филми са скъпи. Това коментира в предаването „Преди всички“ музикалният редактор Радостина Топалова.

Тази вечер в Дома на киното ще бъде излъчен филмът „Кралят на рибарите”, който е и първият комерсиален филм на режисьора.

„Кралят на рибарите” е един от най-награждаваните филми на Тери Гилиъм. Прекрасният Робин Уилямс печели „Златен глобус“за ролята си в филма. Това е един смешно-тъжен проект. Историята е за двама доста наранени и депресирани по различен начин мъже, разказа в предаването “Преди всички“ Оли Гац програматор на Дома на киното.

Вижте и

Най-големите почитатели на Тери Гилиъм ще имат шанса и да го видят на живо по време на срещата-интервю на 19-ти март в Дома на киното.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре