22823_1Домът на киното подгрява вече публиката за началото на 20-тото издание на “София Филм Фест”, който започва на 10-и март. Неговата голяма новина ще бъде Тери Гилиъм – легендарният британски режисьор, който ще бъде специален гост на фестивала. Именно ретроспектива на негови филми тече вече в Дома на киното.

Тери Гилиъм е един от най-интересните режисьори, който разделя критиката на две – едните застават изцяло зад него и неговия талант, а другите го отричат, защото често създава проблеми на голямата филмова индустрия, тъй като неговите филми са скъпи. Това коментира в предаването „Преди всички“ музикалният редактор Радостина Топалова.

Тази вечер в Дома на киното ще бъде излъчен филмът „Кралят на рибарите”, който е и първият комерсиален филм на режисьора.

„Кралят на рибарите” е един от най-награждаваните филми на Тери Гилиъм. Прекрасният Робин Уилямс печели „Златен глобус“за ролята си в филма. Това е един смешно-тъжен проект. Историята е за двама доста наранени и депресирани по различен начин мъже, разказа в предаването “Преди всички“ Оли Гац програматор на Дома на киното.

Най-големите почитатели на Тери Гилиъм ще имат шанса и да го видят на живо по време на срещата-интервю на 19-ти март в Дома на киното.