Сега четете
„Междузвездни войни: Силата се пробужда“ генерира повече от 1 млрд. долара

„Междузвездни войни: Силата се пробужда“ генерира повече от 1 млрд. долара

mejduzvezdni voini„Междузвездни войни: Силата се пробужда“ успя да генерира повече от 1 млрд. долара приходи от глобални продажби в рамките на 12 дни, превръщайки се в първия филм, който достига тази граница толкова бързо, пише Bloomberg.

Лентата на Walt Disney, в която участва нов екип млади актьори и добре познати звезди като Харисън Форд и Кари Фишър, събра 153,5 млн. долара в САЩ и Канада през втория си уикенд по кината, разкри Rentrak. Филмът успя да надмине по резултати четири нови премиери, запазвайки челната си позиция.

Растящите приходи изненадаха дори ръководството на Disney и подчертават възможностите на Lucasfilm – компанията зад “Междузвездни войни”, която Disney придоби през 2012 г. Всяко подразделение на Disney работи под пълна пара – от филмовото, през това за потребителски продукти до тематичните паркове и телевизионното.

“Пренаписваме книгата с рекорди всеки ден”, твърди Пол Дергарабедиан, старши анализатор в Rentrak. “Повторните гледания имат ефекта на снежната топка”. По думите на експерта скоростта, с която филмът е преминал границата от 1 млрд. долара, е “потресаваща”, като се има предвид, че лентата ще дебютира в Китай чак другия месец.

Вижте и

Преди “Силата се пробужда” филмът, който най-бързо е достигнал 1 млрд. долара приходи, е “Джурасик свят” на Universal Pictures, който успя да го постигне за 13 дни през юни.

Любословие по investor.bg; Снимка: Star Wars Facebook page

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре