Сега четете
Ива Петрони

Ива Петрони

06030211Ива Петрони е началник на кабинета на министъра на културата Вежди Рашидов. Тя е работила в агенция, където изпълнява функцията на директор по информация на karieri.bg. До 2004 г. е била и ръководител на PR департамента на „Промедиа“.

Сред медийните среди едва ли има колега, който да не познава едно от популярните лица на българската журналистика младата и чаровна Ива Петрони . Всеки читател на в. „24 часа“ и „Континент“ е срещал, и не само срещал, но и свикнал с нейни публикации, свързани с парламентарния законотворчески процес. Младата и напориста репортерка започва своя творчески път още като е била задочничка във факултета по журналистика. В часовия вестник Ива отразяваше дейността на ПГ на СДС, съвсем в началото на 36 – ото Народно събрание, а по-късно началниците я пратиха в ПГ на ДПС, когато Доган отново се доказа като балансьор в политическото пространство, споделиха нейни колеги. Те припомниха още, че малкото, крехко момиче от часовете е много пробивно и с лекота взима интервюта от мастите лидери като Филип Димитров, Венци Димитров, Стефан Савов, Златка Русева, Екатерина Михайлова, а по-късно от Юнал Лютви, Лютви Местан, Осман Октай и безброй други знакови фигури.

Телевизионната кариера на Петрони започва като коментатор в „Панорама“ и водещ на „Екип 4“ по БНТ, за да стигне до „Здравей, България“ по Нова ТВ заедно с бившия си главен редактор Валери Найденов. На въпрос защо избира журналистиката, въпреки нежеланието на родителите си, Ива отговаря:

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре