6c45ef04d5c68c80f3175eef4437aef6Симфоничният оркестър на БНР ще озвучи на живо американския пълнометражен игрален филм “Кръстникът” на 7-и ноември 2015-а г. в зала 1 на НДК. Вечната филмова класика на режисьора Франсис Форд Копола се завръща на голям екран в ремастериран HD формат и под съпровода на 60 музиканти.

Радиосимфониците ще бъдат на сцената по време филмово-музикалния спектакъл, за да интерпретират музиката на Нино Рота.

За Симфоничния оркестър на БНР ще е поредно творческо и професионално предизвикателство да се включи в спектакъла “Кръстникът LIVE in Concert”. Много от нас са израснали с книгите, филмите и най-вече с музиката от “Кръстникът”, която и до днес остава един от най-любимите и запомнящи се саундтраци в историята на киното. Комбинацията от вечните музикални теми, изпълнени на живо, и прожекцията на първата част от трилогията ще бъде едно наистина магическо преживяване, коментира Хелия Чавдарова – директор на “Музикална къща БНР”.

Световната премиера на “Кръстникът LIVE” се състоя на 8-и декември 2014-а г. в напълно разпродадената зала Royal Albert Hall в Лондон. През 2015-а г. продукцията ще бъде показана в 26 европейски града. Публиката ще се потопи в историята на фамилията Корлеоне и ще се наслади на играта на легендарните актьори Марлон Брандо и Ал Пачино. София е част от турнето “Кръстникът LIVE” като първа столица в Източна Европа и единствена на Балканския полуостров. Спектакълът се организира от БНР, Keen Acts и Cine Concerts.

Очаквайте “Кръстникът LIVE” на 7-и ноември 2015-а г. в зала 1 на НДК.

Билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна и в билетния център НДК.

Любословие по bnr.bg