Сега четете
Любен Чаталов празнува 65-ти рожден ден

Любен Чаталов празнува 65-ти рожден ден

chatalov_luboЕкъпит на Любословие честити 65-ят рожден ден на Любен Чатало.  Той е участвал в над 140 български и чуждестранни филма, както и в много театрални постановки. Роден е през 1950 г. в София. Първоначално учи в Лесотехническия университет за градски озеленител, но след това се влюбва в театъра и киното и завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ.

„Голямото нощно къпане“, „Адаптация“, „Лавина“, „Опасен чар“, „Ти, който си на небето“, „Бащата на яйцето“, „Кладенецът“, „Асистентът“, „Другият наш възможен живот“, „Патриархат“ са малка част от лентите с негово участие.

Любен Чаталов, който през 2010 г навръши 60 години, става актьор малко късно, чак на 29. Но пък киното го залюбва още от студентството му и (почти) не го пуска на театралната сцена.

Първоначално тай тръгва да учи във ВЛТИ градско озеленяване. Сега често си мисли дали, ако беше станал паркостроител, нямаше да е спечелил от далаверите, за които пишат вестниците.

Орисниците обаче са решели друго. В института участва в театралната група и на един студентски преглед дори печелят награда с „Юнаци с умни калпаци“. Обаче след това на изпиата по висша математика получава двойка. И според тогавашните правилници е длъжен да прекъсне студентството и да отработи някъде 8 месеца.

Уреждат го в метеорологичната служба на летище София. Там вече работи младежът Иван Иванов, бъдещата звезда на българското кино. Двамата стават големи приятели, но тогава и през ум не им минава да стават актьори. Само че в метеослужбата работи и друг младеж – Славчо Маленов (днес професор в НАТФИЗ), който се готви за изипт и по цял ден рецитира стихове от Валери Петров: „Трам та ра-ра, трам та ра-ра, за пазачите на фара…“

Вижте и

Та този Маленов убеждава приятелите си да опитат. Той и Чаталов кандидатстват куклено майсторство и успяват. Иван Иванов щурмува ВИТИЗ, но не успява. На следващата година го приемат, Чаталов се прехвърля актьорско майсторство и така двамата се събират.

В дългогодишната си кариера Любо има толкова много истории, че ако се филмират, лентата ще стане по-смешна примерно от „Всички обичат Реймънд“. Предлагам ви няколко от тях, разказани от актьора в първо лице единствено число.

Любословие по 24chasa.bg, медии, 24.02.2015

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре