Тодор Алексиев: Мачът с Канада е ключов за нас

1422429_685695051454345_1221734035_nБългария се изправя срещу Канада днес от 14:00 часа в първото си сериозно изпитание на световното първенство 8 Полша. След като направиха добра тренировка срещу Мексико, сега лъвовете на Пламен Константинов ще имат възможността реално да видят на какво ниво са на мондиала. Кленовите листа, водени от Глен Хоуг, са един от най-прогресиращите отбори 8 света в последните години. Макар да загубиха от Русия с 0:3 гейма на старта, се очаква именно те да бъдат един от четирите отбора, които ще излязат от група С в Гданск и ще продължат борбата във втората фаза на турнира.

„Следващият мач е ключов за нас. Канада е много тежък противник. Надявам се да дадем максимума и да го победим. Силно се надявам да сме поставили началото на дълъг път на световното“, каза след победата над ацтеките 8 понеделник капитанът на националния ни тим Тодор Алексиев.

По всяка вероятност днес Гибона ще заложи отново на Николай Пенчев в титулярната шестица за сметка на изпитващия леки физически проблеми Тодор Скримов. В центъра пък се очаква да се появи Теодор Тодоров за сметка на Светослав Гоцев.

От другата страна Хоуг ще заложи на състава, който игра срещу Русия, без да прави промени в началото на мача.
Освен чисто игровото предимство България ще се надява да разчита на такова и от трибуните. Отказът на Пламен Константинов да даде интервю за местната телевизия Полсат в знак на протест заради допълнителното заплащане на полските зрители за мачовете от световното донесе сериозни дивиденти за Гибона. феновете 8 Гданск са във възторг от принципната позиция на селекционера ни и ще подкрепят именно България в оставащите мачове от групата.

Вижте и

Любословие по  Тема спорт, стр. 21, 03.09.2014 02:17

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре