Сега четете
Ще има ли блокада на София и какви са исканията на превозвачите?

Ще има ли блокада на София и какви са исканията на превозвачите?

2110096719Интервю с Красимир Лалов, председател на Националното сдружение на българските превозвачи, Стефан Чайков, председател на АПИ /резюме/

Тема: Ще има ли блокада на София и какви са исканията на превозвачите?

Гост: Красимир Лалов, председател на Националното сдружение на българските превозвачи, Стефан Чайков, председател на АПИ

Резюме: Апелативен прокурор Георгиев оказва натиск върху работата на Агенция „Пътна инфраструктура“. Това заяви за предаването „Добро утро, България!“ Красимир Лалов от Националното сдружение на превозвачите в България.

Според него кампанията е на лична основа и е започнала след катастрофа, при която пострада журналистът от в. „24 часа“ Борислав Зюмбюлев.

Това е и причината на 22 юли АПИ да наложи нови ограничения за движение на камиони над 12 тона. След като преди два дни превозвачите заплашиха да блокират възловите изходи на София, от агенцията отмениха спорното решение.

Вижте и

Блокадата се отлага, но превозвачите очакват през септември двете страни да седнат на масата и да договорят условия, които да са приемливи за всички. В противен случай ситуацията може да се повтори. Освен това те настояват личните проблеми да не оказват влияние върху решенията.

Аз работя с Апелативна прокуратура и съм виждал прокурор Георгиев, но натиск върху нас не е оказван, заяви в телефонно интервю за предаването председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Стефан Чайков. Той посочи, че с последното решение институцията е допуснала грешка, като не е съгласувала ограниченията с превозвачите.

TV7, „Добро утро, България“

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре