Сега четете
От епицентъра на политическата битка – Бойко Борисов

От епицентъра на политическата битка – Бойко Борисов

Интервю с Бойко Борисов /резюме/

image

От епицентъра на политическата битка – Бойко Борисов

Гост: Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

Резюме: Доживяхме време, когато мандатоносителят направи така, че държавата да изпадне в колапс и да се нарушат основни парламентарни принципи. Това каза в интервю за предаването на БНТ „Панорама” Бойко Борисов, председател на ПП ГЕРБ. Той заяви, че за една година това правителство, подкрепено от неморална коалиция, е нанесло огромни щети на България. „Хората ни наредиха на първо място, а изведнъж някакви, които са втори, трети, се изявяват като управляващи. Защо? Защото се събрали с една единствена цел – да унищожат ГЕРБ. Не унищожиха ГЕРБ, а унищожиха държавата. Ние не правим безпринципни коалиции. Ако сгрешим, излизам, извинявам се. Нормално е човек да сгреши – излизаш, признаваш и вървиш напред“, каза още Борисов.

Той допълни, че Пламен Орешарски и някои от министрите са толкова слаби професионалисти и че много се влияят от това, какво им се казва. До преди години Орешарски се ползваше с името на експерт. За една година под натиска на БСП, ДПС и „Атака” се държа толкова непрофесионално, че съм сигурен, че се срамува от това, каза още Борисов.

„Преди 10 дни излязоха и казаха, че не трябва да се актуализира бюджета на НЗОК. Какво се промени за 10 дни, че сега искат да се актуализира? До преди година Орешарски се ползваше с името на експерт, на човек който разбира. За една година той се държа толкова непрофесионално, че съм сигурен, че той се срамува от това, което е правил.”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него целият проблем в банковата система се държи на Управителния съвет на БНБ. Втора точка трябваше да е задължаване да се извършат всички процедури, които БНБ трябва да направи и започна едва от днес. Това трябваше да се направи преди 20 дни, категоричен бе Бойко Борисов. Тогава ние казахме, че би могло да се внесе закон, който да осигури необходимото спокойствие в банковата система, посочи той и допълни, че около КТБ най-много се говори за нечисти интереси, мръсни пари, и че някои иска да прибере активите на банката. Бойко Борисов смята, че прокуратурата трябва веднага да сложи забрана върху движимото и недвижимо имущество на банката. „Когато има запор върху имуществото никой не може да продаде каквото и да е от тази банка на който и да е. Гарантирам на хората, че ако след два-три месеца сме на власт ще направим така, че тези, които имат чисти пари да получат парите си.”, каза Борисов.

Той сподели, че в момента в КТБ има едва 5% държавни и общински пари. „Не случайно в препоръката на Европейската комисия се казва да изплатим всички пари. Важно е системата да се запази спокойна.”, подчерта Борисов. Той предлага пълна данъчна проверка и „всичко нередно да се прибере в полза на държавата”.

Борисов бе категоричен, че цената на тока трябва да се вдигне. „Новите загуби на НЕК са колосални. Чисто хипотетично, ако ГЕРБ е на власт веднага трябва да се вдигне таванът на дълга, бюджетният дефицит, да се разплатят договорите и след това ще се затегне колана относно Лисабонския договор. Това ни докараха за една година.”, посочи експремиерът.

Вижте и

Ако имах общо с КТБ нямаше да ми сътворят „Костинброд” и нямаше ТВ7 да виси пред нас, заяви Борисов. „Слабостта на БСП доведе до това ДПС да стане сила. ДПС и с Делян Пеевски даде по-добър резултат отколкото на предишните избори, на тях не им влияе никой. Слабата БСП е проблемът.”, коментира още той.

„Да, с ДПС няма да направя коалиция, но това не е правилно да се каже. С БСП – там не знам с кой, кой ще им е началник. Аз много искам да се разбера с тях, но те се обиждат в парламента. За първи път не ме интересуват изборите като резултат, защото положението е толкова тежко.”, каза лидерът на ГЕРБ на финал.

БНТ1, „Панорама“

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре