Какво да очакваме след оттеглянето на Сергей Станишев от лидерското място в БСП?

nidalИнтервю с Нидал Алгафари – ПР експерт

Нидал Алгафари  по повод оттеглянето на Сергей Станишев от председателския пост на БСП каза, че  той не се е  оттеглил, а успя да превземе един петхилядник и сега отива на осемхилядник. Петхилядникът беше БСП, успя да направи доста неща за тази партия, но за да се развие лявото в България, трябва да се направи нещо малко по-голямо и мащабно и най-вероятно това е онази идея, за която се споменава за български ПАСОК. Станишев обяви решението си за напускане на председателския пост на партията по време на пленума, състоял се тази събота….Според Нидал Алгафари със сигурност ще има битки за председателския пост.
„Предишните периоди, когато трябваше да се избира Жан Виденов, да се избира Георги Първанов, те бяха компромисни фигури между два много мощни лагера. В момента няма мощни лагери – има един силен лагер, който е на Сергей Станишев и един по-малък, който е на хората около Георги Първанов.

И те се заявиха още от самото начало – Драго Стойнев ще бъде от хората, които подкрепят Станишев, а Мая Манолова ще бъде подкрепяна от хората на Първанов”, коментира още Алгафари. Нидал Алгафари определи икономическият министър Драгомир Стойнев като по-обединителен, по-харесван и по-добре приеман от голяма част от партията. „Смятам, че няма да има много големи сътресения и ще успеят да се обединят”, заключи Алгафари. Запитан дали Стойнев има потенциала да води Левицата в един труден период, Алгафари отвърна: „Той има авторитет, но проблемът е, че на него му трябваше още време, за да узрее. Той няма да позволи да бъде лашкан. По-скоро ще има помощта на Сергей, тъй като те ще изградят нещо по-голямо от това, което е в момента, това, което наричате български ПАСОК”.

Вижте и

НТВ „Събуди се”

 

[spider_facebook id=“1″]

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре