Сега четете
Театър, музика и кино на феста „Малък сезон"

Театър, музика и кино на феста „Малък сезон"

5_1Фестивалът „Малък сезон“ в театралната работилница „Сфумато“ отново вдигна завеса. Спектакли, дискусии, филми и музика привличат арт ценителите до 6 юли безплатно.

„фестивалът остава верен на замисъла си да бъде иекомерсиален и да дава думата на младите. Някои от тях с първи опити. Имаме готови, но и такива в процес на работа“, коментира режисьорката Маргарита Младенова, една от основателите на „Сфумато“.
Основният акцент отново е върху работилниците, които предизвикват все повече интерес сред актьорите от различни поколения.

Специалното ателие „Възстановки“ по романа „Възвишение“ е в неделя от 21 ч. пред театъра. В него ще участват авторът Милен Русков и четирима млади режисьори, ученици на проф. Иван Добчев. „Ще бъде нещо като импровизирано четене на романа. Всеки ще представи своите любими моменти, композирани различно. Всичко това няма претенцията да постига резултат, приличащ на представление“, обяснява Добчев. Той заяви, че обмисля да прави подобни ателиета и върху други български романи.

Вижте и

Явор Гърдев ръководи дискусия за новия език на театъра „Какво да се прави?“. Съпрузите Маргита Гошева и Иван Бърнев и Мирослава Готовска пък участват в ателието на Михаил Чехов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре