Сега четете
19min.bg: 2 причини да спрем БНТ

19min.bg: 2 причини да спрем БНТ

bntСветовното първенство по футбол и „Денят започва с култура“. Ето ги двете причини. Ето и фактите. Коментарите, особено тези от студиото на БНТ, които придружават мачовете от мондиала, са най-нелепото нещо в 55-годишната история на тази славна някога медия. По-добре да предават само картина, пък ние ще си я коментираме сами по домовете и по заведенията, където гледаме шампионата.

Кому е нужен коментар като този от миналата вечер, че Лео Меси бил надценен с 250 милиона евро трансферна сума, с 20 милиона евро годишна заплата и със славата на най-добрия футболист в света, едва ли не бил недостоен за „Маракана“. Сигурно някой би слушал тези работи, ала изговарящите ги от екрана на телевизията, която финансираме с данъците си, май са забравили, че ние гледаме картината от Бразилия. И виждаме ясно как Меси прави играта на един от най-силните отбори в света. В задачата обаче се пита тези от БНТ луди ли са или пушат нещо преди да излизат в ефир?! И кой ще отчете милионите, които харчат от нашия джоб?!

Минутите за култура в сутрешния блок на БНТ са друг тотален провал, който е далеч по-опасен, тъй като има претенциите да налага обществено мнение. Там лошото е, че нулевият рейтинг (далеч под 1 процент е наистина), е търгуван срещу почерпка.

Ден след ден се разгръща кампания срещу София, защото някой си плаща за пропаганда на крадените оттук-оттам „идеи“ на Пловдив като кандидат за европейска столица на културата. Само вижте как безброй вече пъти ни занимават с някакво си огледало, което от гледна точка на арта си е жива порнография. Тук-таме се споменава Варна, за заблуда на противника, даже потрошиха хиляди пари на данъкоплатеца за безобразни репортажи от местния летен фестивал, който не прави друго, освен да показва софийските премиери от изминалата година. Забавно е, че някои от проектите са финансирани от културната програма на …София.

Положението е като в забавната фраза: „Грамофон свири, майка плаче“…. Хей, сладури, направлявани от разградската фолклорна група в медиите, да ви е хрумвало, че София плаща повече от половината бюджет на БНТ, защото дава повече от половината от БВП – значи от парите в хазната на държавата?!

Не се ли дължи срещу тези пари поне уважение на града и „неговите трудови хора“, които приемаме като удар по себе си подобна долнопробна пропаганда?! Разбира се, не са виновни толкова „артистите“ в ефира, а другарките от ръководството, които превърнаха държавната телевизия в бардак, в който раздават баницата, сякаш е тяхна частна, а не наша – на онези, които им плащаме сметките.

Вижте и

Важно е да знаят, че една перачка, каквото и да облече, каквато и титла да получи по стечение на обстоятелствата, или по ирония на съдбата, си остава перачка. А нейните и чуждите слугини, от какъвто и пол да са, никога няма да бъдат повече от слугини. Такъв е животът!

автор: СЛАВА

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре