Сега четете
Веселин Божков: Нашите оператори не носят вина за SMS измамите

Веселин Божков: Нашите оператори не носят вина за SMS измамите

vbojkovВ последните няколко седмици се наблюдават все повече SMSизмами, които може да ни струват доста скъпо. На много хора се случва да получат съобщение на мобилния си телефон, което гласи: „Спешно! Обади ми се!„. Един от последните случаи е със служители на цяла фирма, които получават в рамките на няколко часа SMS-и от Босна и Херцеговина, коментира по Нова ТВ председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков.

Комисията е информирала специализираните органи, защото тя няма възможност да се справи с този проблем, обясни още Божков. Той е категоричен, че от някъде изтичат база данни. Загубата за потребителите от новата телефонна измама идва от това, че когато отсрещната страна се обади те не разбират езика, на който се говори и докато се усетят са минали поне 3 – 4 минути. Обикновено това е запис, който препраща към ТВ игра.

По думите на Божков българските оператори не печелят от това и не трябва да бъдат подозирани, че участват в схемата за измама. Ако този телефонен разговор се осъществи, той взима част от сумата, но обикновено има друг оператор, който трансмитира разговора, коментира председателят на КРС. Подобен разговор може да ни струва стотици левове, предупреди той. Божков обясни още, цитиран от Агенция Кроос, че са им били известни 7 или 8 номера, за които са предупредили мобилните оператори и те са ги блокирали. От КРС също така са сигнализирали и съответните регулатори в дадените държави да предприемат действия и да проследят по тяхна линия за какво става въпрос.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре