Калин Космачук: Трагедията ни е, че сме „за" по-малкото зло

сн. Стандарт
сн. Стандарт

Калин Космачук е на 36 години. Работи като журналист на свободна практика в Букурещ основно за медии от Германия и Австрия. Автор е на репортажи за „Дойче веле“, „Цет Де Еф“ и „А Ер Де“. Работил е за румънската агенция Медиафакс ив.“Евиниментул Зилей“. Попитахме го за нагласите на румънците преди предстоящия европейски вот.

– Г-н Космачук, ще участвате ли на изборите в неделя?
– Да, ще гласувам. Макар и без ентусиазъм ще отида до избирателната секция, защото вероятно съм по-информиран от много други хора. Моят глас ще бъде моят принос. Знаете ли на изборите след 90-те винаги става дума за една и съща тъжна история.
– Какво имате предвид?
– На избори в Румъния не трябва да избираме най-добрата възможност, а сме принудени да гласуваме за по-малкото зло. Така е за съжаление в цялата Централна и Източна Европа. Това е и нашата трагедия, защото да избираш по-малкото зло няма нищо общо с демокрацията.
– Винаги ли са стояли така нещата в Румъния?
– Само веднъж бе различно и този момент бе след промените. След падането на Чаушеску пред избирателните урни се извиваха дълги опашки. Хората бяха ентусиазирани и вярваха, че могат да променят нещата. Днес румънците вече не гласуват по много причини. Една от тях е, че са на мнение, че от техния глас не зависи нищо. Тъй като животът им не се e променил по начина, по който те са искали и толкова бързо, както се искали.

По материал на Стандарт, 19.05.2014, стр. 14, Любословие

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре