Журналистът Симеон Идакиев прожектира филма си “Бразилия такава, каквато я видях” пред кюстендилската публика в читалище “Братство”. Основателят на популярната поредица “Атлас” дойде в Града под Хисарлъка по покана на местното Географско дружество. Търся пари и възможности да отида до екзотични места, за да мога за кратко време да направя повече филми. Бразилия е част от пътуването ми до Еквадор и Перу. Това, което показвам в Кюстендил, е мъничка част от огромната бразилска държава. Във филма съм Обхванал ботаническата и зоологическа градина, има фрагменти от бита на хората”, каза Симеон Идакиев.

309756_187007568043540_109213958_n

Симеон Идакиев Снимка: Личен архив

По думите на журналиста Бразилия е уникална държава, определяйки я като огромен оазис от исторически и културни забележителности. Кадрите във филма показват старинната част и уникалната архитектура на най-големия град в Страната на кафето, футбола и самбата Рио де Жанейро.

Симеон Идакиев споделя, че Кюстендил е неговият край, въпреки че е роден в Радомир. Професионалният му път го води многократно в Кюстендил и региона. Посетил е над 120 държави на всички континенти, заснел е самостоятелно над 400 филма.

 22.04.2014 | Вяра | стр. 6

[spider_facebook id=”1″]