Сега четете
Петко Бочаров реставрира полуразрушен френски паметник във Варна

Петко Бочаров реставрира полуразрушен френски паметник във Варна

790c745d03a3988388e3f29e64cec88dЛегендарният журналист взе под крилото си полуразрушен монумент Във Варна

Петко Бочаров се зае с обновяването на паметника на французите във Варна, починали от холера по време на Кримската война (1853 – 1856).

95-годишният легендарен журналист е почетен член на Движение „България си ти“ и ратува за възстановяване на исторически монументи. Паметникът на французите е разрушен на върха и се нуждае от реставрация. Трябва да пооправим и мястото наоколо и да го направим приятно за почивка, коментира неуморимият Бочаров. „Във Варна дойдоха двама души от министерството на отбраната на Франция. Единият е военен аташе в Скопие, а другият е военен аташе в София. Дойде също и човек от посолството. Беше едно събрание, което ми стопли душата, защото виждаш хора, които са на едно мнение по въпрос, който предразполага към разногласия“, добави журналистът. Той е оптимист, че нещо ще бъде направено. Петко Бочаров се надява около паметника да бъде изграден и малък парк, така както е около паметника на Левски и Руски паметник.

Известният журналист и преводач е на мнение, че за един народ се съди по това, как пази не само собствените си, но и паметниците, издигнати В чест на чужди личности и народи.

Вижте и

09.04.2014 00:26 | Всеки ден | стр. 7

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре