Сега четете
Фондация “Радостина Константинова” започва номинации за приза за разследваща журналистика

Фондация “Радостина Константинова” започва номинации за приза за разследваща журналистика

radostina_konstantinova_04Фондация „Радостина Константинова” започва номинациите си за разследваща журналистика – 2014.

Очакваме предложения за номинации от всички колеги от печатните и електронни медии на посочените контакти, съобщиха от фондацията, като уточниха, че крайния срок е 1 май 2014 г.

Номинираните кандидати ще се оценяват по публикувано разследване в печатни издания, създаден документален филм, излъчен репортаж или радио предаване на разследваща тема за периода от май 2013 г. до април 2014 г. Те трябва да отговарят на следните критерии – вярност към фактите, ефект и пълнота на разследването, обществена значимост.

Годишните награди ще бъдат връчени на официална церемония на 11 май 2014 г. в Гранд Хотел „София”. Победителят ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов, и парична награда в размер на 3 000 лева. Журито може да присъди и 2 поощрителни награди в размер на 500 лв.

Очакваме вашите предложения на е-mail: [email protected], както и на посочения адрес на Фондацията.

Фондация „Радостина Константинова” е създадена на 11 май 2011 г. от близки и колеги на емблематичната журналистка – една от основателите на Пресгрупа „168 часа” и вестниците „168 часа“, „24 часа“, „Монитор“ и „Политика“. Организацията е отворена за всички, които желаят да подкрепят каузата на Радостина за честна, обективна и свободна журналистика в България.

Вижте и

Основната цел на Фондацията е да насърчава обективната журналистика в България като подпомага колеги от всички медии. Освен годишна награда, с която са отличавани млади репортери за разследваща публикация, репортаж или радио и телевизионно предаване, неправителствената организация осигурява тримесечен стаж в редакцията на вестник „International Herald Tribune” в Париж и годишни стипендии на студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ „Св. Климент Охридски”.

За дарения е открита и набирателна сметка на името на Фондация „Радостина Константинова” в български лева в BG08 KORP 9220 1046917402, BIC KORPBGSF, Корпоративна Търговска Банка АД.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре