Сега четете
Едуард Сноудън заклейми пред "Амнести" намесата на службите в личния живот на хората

Едуард Сноудън заклейми пред "Амнести" намесата на службите в личния живот на хората

snowdenБившият агент на ЦРУ Едуард Сноудън, предал сведенията за глобалната програма за шпиониране, участва чрез видеоконферентна връзка в ежегодния конгрес на активистите на правозащитната организация „Амнести Интернешънъл“.

Срещата се състоя в хотел в Чикаго и беше посветена на проблемите с намесата на американското разузнаване в частния живот на гражданите. Едуард Сноудън обясни, че събирането от страна на Агенцията за национална сигурност на САЩ на така наречените „мета данни“ е по-груба намеса в частния живот, отколкото прякото подслушване на телефонни разговори или прегледа на електронната поща.

„Мета данните позволяват да се получава точна информация за личния живот на всеки от нас, за хората, с които общуваме, за нашите политически предпочитания“, каза Сноудън.

Вижте и

Журналистът от британския в. Тардиън“ Глен Грийнуолд, който съдейства за разкриването на мащабната американска програма за електронно следене, също участва във форума чрез видеоконферентна връзка. Той обеща да направи нови разкрития на правителствени злоупотреби с власт, които ще бъдат представени в новата му интернет платформа.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре