Сега четете
Ванга блокирала камерите

Ванга блокирала камерите

1379241686_vangeliya1Феноменално Ванга предрекла, че ще бъде сниман за нея по-мащабен филм. Тя вероятно видяла и сюжета, и актьорите като на длан още десетилетия, преди да се роди в главите на сценаристи и продуценти. Това тръбят медиите в Русия. Миналата есен там бе излъчен сериалът за живота на пророчицата. Хитовата лента в момента се върти и у нас всяка сряда по БНТ. Според източници оттатък Черно море по време на снимките както от българска, така и от руска страна, много актьори са разказвали за своите лични срещи с пророчицата. На някои от тях тя дори намеквала за роли, свързани със скромната й персона. Хора от кухнята на международната продукция разказват за актриса на име Живка, която навремето минала през Рупите.

Тя се родила много болнава. Докторите решили да я оставят в болницата. Притеснен, бащата отишъл при сляпата гадателка. Тя го успокоила с думите: „Щерка ти я чака светло бъдеще, а като порасне, ще стане така, че ке дойде при мене“. После му заръчала да си я вземе от болницата, защото вкъщи детето ще се възстанови по-добре. Въпросната актриса обаче така и не намерила повод и време да посети Ванга до нейната кончина през лятото на 1996 година. Но случайно или не, във филма „Вангелия“ тя била избрана да играе една от посетителките. Мнозина вярват, че още тогава прорицателката видяла сериала „Вангелия“ някъде в далечното бъдеще на своята посетителка. Дай ми шекеро Една от българските актриси в сериала е талантливата Сашка Братанова.

Във филма тя играе събирателен образ между мъжа, който пуска при Ванга хора, и жената, която се е грижила за нея. Още преди Перестройката, Братанова отишла в Петричко да дири помощ по една лична мистерия. Преди много години неин близък починал, но никой не можел да разбере дали е самоубийство, или напротив, добре маскирано убийство. Актрисата се допитала до Ванга и както си му е редът, й дала бучка захар, върху която преди това преспала. Ясновидката често използвала този метод.

И както сама обяснявала приживе „шекеро попива енергиите от аурата на човека“. В тях се намирал ключът към миналото, настоящето и бъдещето ни. Свищовлийката пъхнала захарта в ръцете на ясновидката, а тя, стривайки кристалчетата между пръстите си, извлякла информация за целия й живот, включително и за това, че дядо й бил руснак белогвардеец. После й отговорила и на въпросите, свързани с покойника. Ванга видяла, че човекът не е бил добре с главата и сам е посегнал на живота си.

В интернет форуми се тръби, че на изпроводяк феноменалната старица намекнала на българката да огледа добре обстановката в дома й. Иначе щяла да играе много роли, но за по-големите трябвало да почака мъничко. Предполага се, че още тогава ясновидката е видяла каква роля ще й отреди животът, но и киното. Поличбите Докато филмът се излъчваше, в Русия плъзна мълвата за лошите поличби по време на снимките. Заговори се дори за проклятието на сериала. Според непотвърдени до момента слухове приживе пророчицата не е искала да бъде сниман игрален филм за нея. Случайно или не, но някои от участниците в продукцията били сполетени от злощастие. Показателен е примерът с Инна Чурикова, която трябвало да изиграе зрелия период на Ванга след 50-те години.

Чурикова била одобрена, но само един ден преди подписването на договора си счупила и двете ръце. И както става в поговорката – нещастието за един е щастие за друг – тогава изгряла звездата на Елена Яковлева. Колегите й говорят, че сякаш провидението има пръст в злополуките, защото тя се справила блестящо с феноменалното си превъплъщение. Не било лесно обаче да се правят филми за пророчицата и докато била жива, докладват кинаджии.

Енергиите в Рупите Документалисти, снимали Ванга, споделят, че нейната силна аура повреждала апаратурата. Това изпитал пръв на гърба си проф. Георги Лозанов, който изследва пророчицата по лична заповед на Тодор Живков. Тя му дала много точно предсказания напред във времето, но като се върнал в офиса си, професорът чул, че на магнетофонната лента имало само шум. Петричани споделиха една показателна история от 70-те години на миналия век. Тогава при Ванга идват от Българска национална телевизия да снимат първия филм за нея „Феноменът“. Тя говорила с телевизионерите свойски и с чувство за хумор. Казвала им, че ако не я слушат, техниката им може и да откаже. Феноменалната жена се обърнала към операторите с въпроса: „Ама как ке снимате, като апаратурата ви е ялова!“ Екипът на режисьорката Невена Тошева се подсмихвал високомерно.

Вижте и

Освен това кадрите на БНТ били въоръжени с много модерна за времето си апаратура. Ванга била в добро разположение на духа и въпреки притесненията си, дала интервю. През следващите минути започнала да ниже предсказания и мъдрости за България и за планетата, дала рецепти за много болести. Когато екипът се завърнал в София, за да монтира кадрите, се натъкнал на неприятна изненада. Оказало се, че звук нямало, и са снимали нямо кино.

И хайде наново. Има вероятност нещата, които Вангелия Гущерова е разкривала чрез дарбата си, да са били цензурирани от по-висшите сили. Защото имало неща, които човечеството все още не трябвало да научава за себе си и своето бъдеще.

01.04.2014 11:10 | www.haskovo.net

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре