Сега четете
Да хармонизираме душевната си сила с „Дао I“

Да хармонизираме душевната си сила с „Дао I“

dao_I_coverКак да променим изцяло живота си, да постигнем пълно щастие и да се радваме на положителни резултати във всяко начинание ни учи известният специалист по традиционна китайска медицина Джъ Ган Ша в книгата си „Дао I“ (ИК „Изток-Запад“). В изданието – с подзаглавие „Пътят на живота“ – Ша разкрива лесно приложими в днешния свят практически методи за постигане на хармония.

На китайски език дао означава „път“. Дао управлява света, човека и вселената. Това оригинално – за някои доста абстрактно, за други особено практично – схващане за заобикалящото ни е квинтесенцията на китайското мислене още от Древността. То произтича от цикличното възприятие на времето, приложено към вселената – ако „колелото на времето“ се върти неизменно и така равномерно, това се дължи на подчиняването му на определен „универсален ред“, който е управляван от Дао. Да следваш Дао означава да следваш пътя на вселенската хармония, при която всеки елемент е на своето строго определено място. Стриктното спазване на този „велик ред“ , на който се подчинява цялата природа е задължителното условие за постигане на хармонията, която пък е верният ключ към щастието.

В книгата си „Дао I“ (с подзаглавие „Пътят на живота“) видният познавач на традиционната китайска медицина Джъ Ган Ша разкрива същността на този древен принцип, споделяйки нови, лесно приложими в днешния свят откровения. Тези „съвременни“ божествени откровения показват как Дао съществува във всеки момент от ежедневието, пронизано от процесите му на сътворяване. Авторът Ша споделя душевната си мъдрост и демонстрира практически методи за постигане на Дао. Той учи как лесно и ефективно можем да следваме Дао, което носи огромни ползи: душевната сила, която придобиват посветилите му се, може да ги излекува, да ги предпази от болести, да им донесе дълголетие, и най-вече – да промени мисленето им, а оттам и нагласата за преодоляване на всяка трудност, както в професионален, така и в личен план.

Ша добавя: „Душевната сила, включително душевните тайни, душевната мъдрост, душевното познание и душевните практики, ще променят всяка област от човешкия живот. Душевната сила ще промени всеки аспект на организациите и обществата. Ще промени градовете, държавите, Майката земя, всички планети, звезди, галактики и всички вселени. Божествената душевна сила, а заедно с нея и божествените душевни програми, ще доведат до тази промяна.“

Вижте и

Джъ Ган Ша е завършил традиционна китайска медицина и е изучавал фън шуй и цигун (упражнения за работа с енергията). Освен автор на „Дао I“, Ша е познат у нас и с книгата си „Медицина на душата, ума и тялото“ – влязла в топ 5 за бестселъри на The New York Times, в която показва, че любовта и опрощението са златните ключета към душевното лечение.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре