Бойко Станкушев

Бойко Станкушев отговаря за ресор „Програмно развитие" в БНТ
Бойко Станкушев отговаря за ресор „Програмно развитие“ в БНТ

Бойко Станкушев е журналист. Завършва математическа гимназия в София през 1972 г. Следва ветеринарна медицина от 1974 до 1975 г. в Стара Загора, а през 1975 – 1979 следва и завършва философия и социология в Софийския университет.

От 1979 г. работи в Българската национална телевизия (БНТ) като репортер, редактор и отговорен редактор в предаванията „Новини“, „Светът в действие“, „Панорама“. Отразявал събития от Европа, Близкия и Далечен изток, САЩ, Япония и Австралия. От 1990 до 1992 г. е водещ на актуалното седмично предаване „Панорама“ и програмен директор на Първа и Втора програма на БНТ.

Член на Съюза на демократичните сили (СДС) от декември 1989 г. През 1990 отговаря за телевизионното представяне на предизборната кампания на СДС в програмата на БНТ. Съучредител на независимата журналистическа организация „Форум Свободно слово“, на Българската медийна коалиция, основател и пръв председател на Телевизионен синдикат „Подкрепа“ в БНТ през 1989 г.

Вижте и

Съучредител на Атлантическия клуб в България. През м. август 2010 г. е избран от Съвета за електронни медии за член на управителния съвет на Българската национална телевизия.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре