Сега четете
Какво се случи с изчезналия самолет край Виетнам?

Какво се случи с изчезналия самолет край Виетнам?

KonstantinVylkovИнтервю с Константин Вълков, програмен директор на “Дарик радио”, Людмил Манасиев, директор “Летища, авиационна сигурност и аеронавигационно обслужване” в ГД “Гражданска въздухоплавателна администрация”
Тема: Какво се случи с изчезналия самолет край Виетнам?
Гости: Константин Вълков, програмен директор на “Дарик радио”, Людмил Манасиев, директор “Летища, авиационна сигурност и аеронавигационно обслужване” в ГД “Гражданска въздухоплавателна администрация”

Една мистерия шокира света – две денонощия няма и следа от пътническия самолет на малайзийските авиолинии. Какво се случи – авария или терористичен акт? В “Денят започва” инцидента коментираха програмният директор на “Дарик радио” Константин Вълков и Людмил Манасиев – директор “Летища, авиационна сигурност и аеронавигационно обслужване” в ГД “Гражданска въздухоплавателна администрация”.

Това е най-голямата мистерия в авиацията, особено след като 2012-2013-а бяха обявени за най-сигурните години в авиацията изобщо, каза Константин Вълков. Самолет Боинг 777 в 19-годишната си история, при произведени над 1000 машини, има само един инцидент с три жертви. При полет на височина като тази, при която е летял изчезналият самолет, останките се откриват до 48 часа. Районът, къде е станал инцидента, не е наситен с радари, но има много сеизмична апаратура.

При падане на самолет би следвало да се отчете сеизмична активност от втора степен по Рихтер, което не се е случило, обясни журналистът и добави, че тези обстоятелства потвърждава най-вече теорията, че машината се е разпаднала във въздуха. Людмил Манасиев отбеляза, че всеки самолет има устройства, което излъчва радиосигнали, но в този случай такива не са прихванати. Радарите също не са засекли някакво движение. Версиите се стесняват все повече за техническа повреда във въздуха, която е причинила разпадането на конструкцията на самолета. При това положение останките се разпръсват в много голям периметър и вероятно заради това все още не са открити. Явно имам някаква загадка, която не е характерна за авиационната индустрия, добави експертът.

Вижте и

10.03.2014 09:27 | БНТ | ч. Денят започва |

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре