Сега четете
Колко са силни думите в деня за прошка?

Колко са силни думите в деня за прошка?

nova tv_2 MARTМария Китанова – етнолингвист, Александра Петрова – психолог, Ивомир Димчев – физик
Резюме:„Определено за една част от хората думите имат магическа сила. И това са хората, които се влияят от това какво ще кажат другите, което е свързано с изземване на собствения контрол. Когато човек е свикнал да разчита на собствените си действия за постигане на дадена, тогава той малко или много не се съобразява. От друга страна, хората, които имат изключително тежък проблем, който изведнъж се получава, започват да смятат, че им е направена магия.”

Това разказа за „Събуди се” психологът Александра Петрова във връзка със силата на думите.
„Структурата на речта и ДНК са идентични, т.е. всичко онова, което ние залагаме като вибрация, се кодира в ДНК и в нашите клетки”, обясни физикът Ивомир Димчев. Той допълни, че при изследванията на ДНК и на хромозомите се оказва, че лошите думи могат да разкъсат хромозомите.

„Самата дума като такава, ако ние не я приемаме като нещо, което се отнася към нас като нещо лошо, ние не изграждаме и защити”, заяви още физикът в студиото.

„Много хора не могат да дават прошка, защото смятат, че този, на когото биха дали прошка, не го заслужава и ще остане ненаказан”, отбеляза психологът Александра Петрова. Тя обаче подчерта, че човек трябва да прощава, защото в противен случай го измъчват негативни мисли.

Вижте и

„Неслучайно, когато правиш добро на друг човек, това действа почти като наркотик и те кара и ти да се чувстваш добре. Прошката е част от това ти да изчистиш от себе си негативните мисли и да се отвориш към нов тип действия и ново начало, както и да можеш да разбереш мотивите и на другия човек”, допълни Александра Петрова.
НоваТВ, „Събуди се”

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре