booksПАЗАРДЖИК. Артистично местенце за деца отвори врати в сърцето на областния град преди няколко месеца. От ноември насам в уютна, изпълнена със слънце и пъстрота зала, 6-7-годишни малчугани, се докосват за първи път до изкуството. Двигателят на театрална къща „Пластилин“ са три много усмихнати дами – Дани Коцева, Мария Танева и Детелина Стойчева.
Дани е от Пазарджик, но дълго време е живяла в столицата. Интересува се от маркетинг и социални мрежи, работила е в медии, последно е била .част от екипа на „Господари на ефира“. Върнала се преди две години и докато умувала с какво да се захване, преценила, че Пазарджик има нужда от специално място за деца.

„Трите се събрахме по щастливо стечение на обстоятелствата, казва Дани Коцева. Допреди няколко месеца не се познавахме
С Мария се запознах точно преди година покрай протестите, а с Детелина – през есента. Техните съпрузи са от Пазарджик“.
Мария Танева продължава да съвместява ангажиментите си в агенцията си за статисти и актьори в София и работата в театралната къща.

Детелина Стойчева е актриса, отскоро е част от трупата на драматичнокукления театър „Константин Величков“, преди това е била в Разградския театър.

„Ние вярваме, че децата трябва да се запознаят с изкуството от найранна възраст. Вярваме, че то им помага да оценяват красивото и да бъдат по-добри хора!“ – единодушни са те.

Театрална къща „Пластилин“ е събрала под покрива си 4 изкуства и английски език
В тази специална къща има пет творчески стаи, в които всяко дете може да