Сега четете
Експерти: Омразата ни залива

Експерти: Омразата ни залива

7d8f502524279be52a0521b5a1db5608„Рисковете от омразата в българското общество“ бяха обсъдени на дискусия в БНР по инициатива на организацията на евреите в България „Шалом“. Участниците изразиха силна тревога от ширещата се омраза в българското общество. Според проф. Искра Баева напоследък тя достигнала огромни размери.

Журналистът Петър Волгин сподели опасения, че неудържимата ненавист може да избие в националистическа жлъч и омраза. „И затова ще сме виновни всички ние. Не само политиците, но и журналистите, и тези, които се имат за съвест на нацията“, предупреди той и напомни, че в България събития като Луков марш не са достатъчно осъдени от иначе гласовити български интелектуалци, изразители на общественото мнение.“

Според Мирослав Попов, (член на Националния съвет на БСП) омразата става като наркотик за обществото, като болест на цивилизацията. Нейна рожба бил „шедьовърът“ по думите му „Мразя ви безплатно“. „Това беше ключовата идея за 2013-а. Омразата заради самата омраза, самозахранването с омраза е бич за обществото“ – обобщи Попов. А Роберт Джераси, председател на Духовния израилтянски съвет, сравни омразата с газ, който запълва всяко празно пространство.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре