Сега четете
„Филмаутор” на 20 години

„Филмаутор” на 20 години

FILMAUTHOR-logo„Авторство и интелектуална собственост в екранните изкуства” е темата на научната конференция, с която – сдружението за колективно управление на авторските права върху аудиовизуални произведения.

В сдружението членуват над 1500 режисьори, сценаристи, оператори, сценографи, аниматори и продуценти на аудиовизуални произведения.

Организатори на форума са сектор „Екранни изкуства“ на Института за изследване на изкуствата към БАН и „Филмаутор“.

„Процесът срещу екранизацията на „Опера за три гроша“ и възгледите на Брехт за авторството в киното“ на Александър Донев, „За авторството на първия български игрален филм – „Българан е галант (1914)“ на Петър Кърджилов, „Клопки и сирачета“ на проф. Александър Янакиев, „Стока ли е игралният филм?“ на Александър Стайков са сред експозетата, които предшестват дискусиите на форума.

Вижте и

За проблемите на законодателството, регулиращо медийното пространство и защитата на авторските права в България днес ще говори доц. Димитър Кабаиванов, а за авторското право при рекламите в българските телевизионни сериали – Теодора Дончева. Марияна Лазарова ще се спре на авторското право в дигиталната епоха.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре