Сега четете
Любомир Бенковски – Бенджи

Любомир Бенковски – Бенджи

ben_03Любомир Бенковски – Бенджи е роден през 1961 г. в Плевен. Зад гърба си има над 25 години стаж. Работил е като фотограф в Историческия музей в града. Бил е фоторепортер в едни от големите български регионални и национални медии. Работил е като кореспондент на БТА, оператор в Българската национална телевизия, както и в гръцка телевизия в Серес.
В момента е регионален мениджър за Североизточна България на агенция „Булфото”.  От 2000 година живее и работи във Варна.
Като фоторепортер е снимал близо 7 години за вестниците „24 часа“ и Труд“. В момента е Регионален мениджър за Североизточна България на Агенция „Булфото“ в морската столица, но нито за ден не се разделя с фотокамерата.

Той за себе си: 
Обичам репортажната фотография! Това не е любов от пръв поглед, а зряла изстрадана дългогодишна връзка. Фотограф съм от 35 години. Снимал съм какво ли не!? Имах периоди характерни за пубертета – актова фотография, модели и мадами. Минах през импресионизъм, абстракционизъм и сюрреализъм. Направих и няколко изложби в този дух. Нямаше фотошоп. Снимка със странен сюжет изискваше изрязване, лепене и репродуциране. Сега като си видя „творбите“ от онова време, които обираха овации, ми става смешно. Явно така е трябвало.
Обичам репортажа не само защото професионално съм пристрастен. Личното ми виждане за фотографията е такова. Тя се различава от другите видове изобразително изкуство по това, че улавя времето. Замразява частица история за бъдещето. В това е нейната сила. Майсторството е да уловиш момента и то в такава композиционна цялост, че снимката да съчетава информация с художествена естетика. Трудно е. Цял живот опитвам. До колко успявам? Да каже публиката!

Любомир Бенковски – Бенджи

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре