Радослав Янкулов е роден на 11 февруари 1953 година в София. Учи в 7-а гимназия, но в края на 10-и клас се премества в спортното училище “Олимпийски надежди”. Завършва ВИФ и журналистика в СУ “Св. Климент Охридски”. През 1976 г. постъпва в БНР.

SAM_0698_1_16100В края на 80-те напуска “Хоризонт” и за кратко е зам. главен редактор на спортната редакция в БНТ. Н

Оглавява частното радио “Експрес” през 1992 г. от самото му тръгване, а когато го напуска, става шеф на радио “99”. След него оглавява софийския канал на пловдивското радио “Канал Ком”. Шеф е на пресслужбата на БФС от 2001 до 2003 г.

След това става шеф на спортната редакция на Би Би Ти.
През 2001 г. е един от учредителите на партията на Стефан Софиянски ССД (Съюз на Свободните Демократи).

През 2005 г. участва в изборите като кандидат на БНС в Перник, но не печели. PR е на бившата Държавна агенция за младежта и спорта (ДАМС), когато начело бе Весела Лечева (2005-2009 г.). Има две дъщери – Теодора и Александра.

Съветът за електронни медии гласува на 23 май кандидатурата му, като я предпочете пред 11 други.

Янкулов получи 4 гласа от общо 5. Петият е бил за Иво Тодоров.

Радослав Янкулов е дългогодишен спортен журналист. Освен в националното радио, той е работил в радио “Спорт” и е бил собственик на радио “Канал Ком”. Бил е и говорител на Българския футболен съюз.
По време на конкурса той бе сочен за един от фаворитите за поста. В концепцията си, която защити пред СЕМ, Янкулов говори за опростяване на структурата на радиото с цел по-висока функционалност, за доразработване на онлайн платформите, подобряване на организацията на работа, оптимизиране на състава, повишаване на заплатите, промяна в рекламните тарифи и др.