Сега четете
Радослав Янкулов

Радослав Янкулов

Радослав Янкулов е роден на 11 февруари 1953 година в София. Учи в 7-а гимназия, но в края на 10-и клас се премества в спортното училище „Олимпийски надежди“. Завършва ВИФ и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. През 1976 г. постъпва в БНР.

SAM_0698_1_16100В края на 80-те напуска „Хоризонт“ и за кратко е зам. главен редактор на спортната редакция в БНТ. Н

Оглавява частното радио „Експрес“ през 1992 г. от самото му тръгване, а когато го напуска, става шеф на радио „99“. След него оглавява софийския канал на пловдивското радио „Канал Ком“. Шеф е на пресслужбата на БФС от 2001 до 2003 г.

След това става шеф на спортната редакция на Би Би Ти.
През 2001 г. е един от учредителите на партията на Стефан Софиянски ССД (Съюз на Свободните Демократи).

През 2005 г. участва в изборите като кандидат на БНС в Перник, но не печели. PR е на бившата Държавна агенция за младежта и спорта (ДАМС), когато начело бе Весела Лечева (2005-2009 г.). Има две дъщери – Теодора и Александра.

Съветът за електронни медии гласува на 23 май кандидатурата му, като я предпочете пред 11 други.

Вижте и

Янкулов получи 4 гласа от общо 5. Петият е бил за Иво Тодоров.

Радослав Янкулов е дългогодишен спортен журналист. Освен в националното радио, той е работил в радио „Спорт“ и е бил собственик на радио „Канал Ком“. Бил е и говорител на Българския футболен съюз.
По време на конкурса той бе сочен за един от фаворитите за поста. В концепцията си, която защити пред СЕМ, Янкулов говори за опростяване на структурата на радиото с цел по-висока функционалност, за доразработване на онлайн платформите, подобряване на организацията на работа, оптимизиране на състава, повишаване на заплатите, промяна в рекламните тарифи и др.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре