mmПървият регионален пресклуб на БТА във Велико Търново отбеляза десетата си годишнина със специална изложба. Експозицията “Велико Търново и регионът – 10 години през обектива на БТА” бе открита от генералния директор Максим Минчев. Над 70 снимки на фоторепортера Валентин Русанов представиха събитията и личностите, формирали обществено-политическия и културен живот в града и областта през последното десетилетие.

През февруари експозицията ще бъде показана в регионалната библиотека “П.Р.Славейков” във Велико Търново. Пресклубът на БТА е открит през октомври 2003 г., а идеята за създаването му е на дългогодишния кореспондент на агенцията Пламен Цветков.

За 10 години в пресклуба са се провели над 4000 пресконференции и събития. Своя десети рожден ден тази година ще отбележат и пресклубовете на агенцията във Видин, Пловдив и Хасково. През февруари една година ще навърши емисията “Българска община”, която представлява безплатен информационен продукт на БТА и функционира като национална медия на регионите.
От телеграфната агенция припомнят, че всички събития, случващи се в БТА, се излъчват на живо онлайн, а пълните записи могат да се гледат в рубриката БТА-LIVE на сайта на агенцията. “Вярна на принципа си, че всяко място има своята значимост и значение, БТА инвестира усилия и ресурси не само в пространства, а и в хора и информационно съдържание”, категорични са рождениците. Над 50 кореспонденти и фоторепортери на БТА отразяват случващото се в столицата и страната.

PR BTA

Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на снимки от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.