Екип

АНДРЕЙ ВЕЛЧЕВ

Собственик и главен редактор на luboslovie.bg.

Доктор по научна специалност: 05.11.02 – Политология (Публична администрация) с тема на дисертационния труд:   Комуникации в процеса на политиките (Изграждане на обществена съпричастност при стратегически публично-частни партньорства). Андрей Велчев е магистър по Политически мениджмънт и публични политики и магистър по Масови комуникации в Нов български университет. Автор е на множество публикации и интервюта, посветени на проблемите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността, Съюза на българските журналисти и International Federation of Journalists (IFJ)

 

МИРОСЛАВ ДЕЧЕВ

Зам. главен редактор и кореспондент за Велико Търново. Журналист, говорител, репортер, телевизионен водещ в Телевизия “Видеосат”, Велико Търново. На 34 години, работи като журналист почти 10 години. Започнал като радиоводещ, сетне продължава в онлайн вестник и телевизия. Завършил е ФЖМК при СУ “Св. Климет Охридски” журналистика, профил печатни медии.

БОЯН КУТЕВСКИ

Доктор по Политология – Контент Мениджър. Водещ експерт по връзки с обществеността и маркетинг. Много студенти го познават като преподавател в Софийския Университет, Нов български университет и Датския колеж в София. Редом с преподаването д-р Кутевски поддържа и интересна рубрика в Любословие.БГ.

ДРАГА ПОПОВА, Д-Р

Драга Попова, автор на рубрика за Релгии. Тя доктор по Национална сигурност със защитен дисетрационен труд по направление  „Психология и управление на полицията“ на факултет „Полиция“ при Академията на МВР. Притежава три магистатури  /педагогика, право и национална сигурност/ както и разнообразен професионален стаж. Особено полезна е нейната кариера на различни позиции в системата на МВР и Националната сигурост. Натрупаният опит й дава възможност да пише аналитични текстове и материали за Любословие.БГ към чиято редакционна колегия е част от началото на 2022 г.

ДИМИТЪР ЛЮБОМИРОВ КИРОВ 

– адвокат, потомствен юрист.С обществена дейност се занимава от края на 1989 год.Пр 2019 год. създава фондация в обществена полза “Съратници”. Основни цели на фондация „Съратници“ са: Защита на гражданите и предприемачите от произвола на институциите и монополистите;

  1. Утвърждаване на върховенството на закона и справедливостта;
  2. Възраждане на традиционните български ценности и опазване на  културно- историческото наследство, включително на отделните етноси, образуващи българската нация;
  3. Съдействие за защита на националната сигурност и интереси на държавата.

От началото на 2022 год., Димитър Киров е журналист и водещ информационно- аналитичното предаване „Димитър Киров и Съратници” в Любословие.БГ. В предаването се разглеждат и анализират теми свързани с вътрешно- политически, правни, исторически и международни проблеми.

РОСЕН КАРАНФИЛОВ 

Поет, писател и журналист. Завършва в ПУ „Паисий Хилендарски”. Автор е на седем книги.  Основният пламък в живота му е изкуството – изявява се като всестранен артист. Рисува. Фронтмен и вокалист е на групата Erase The Poems. Меломан. Естет. Търсач. Непримирим, свободен дух. Бунтовник с кауза, що се отнася до всякакви социални неправди. Той е тук със своята рубрика „Революция” , за да не ни спести неудобната истина.

ЕКАТЕРИНА СТАНЧЕВА

Автор на Правна рубрика. Адвокат Станчева е родена в Смолян. Дъщеря е на покойния прокурор и адвокат Рашко Петров. Адвокат е към Софийска адвокатска колегия от 2009 година. Работила е като юрисконсулт в Агенция за социално подпомагане и Министерството на държавната администрация. Участвала е в множество работни групи по изготвяне на проекти на нормативни актове. От 2009 до 2014 година е външен експерт в Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ към МТИТС. Понастоящем работи в областта на трудовото, вещното, търговското, облигационното, административното право. Председател е на сдружение „Етика в медицината. Един от учредителите е на Национална мрежа на родителите. Ангажирана е с каузите на хората с увреждания, прилагането на принципа на информираното съгласие в медицината, с дейността на Конфедерация на защита на правата на децата и Обществения съвет към Фонда за лечение на деца в чужбина.

ИВКА ЦАКОВА, ДОЦ. ДПН

Ивка Цакова е преподавател в катедра “Политология” в Университета за национално и световно стопанство. През 1992 г. защитава докторат на тема “Политическа социализация на личността”, през 2005 г. излиза от печат нейната монография “Лобизъм и демокрация”, с която тя се хабилитира. Актуалната и книга Олигархизация на политиката засяга периода на „преход към пазарна икономика и либерална демокрация“ в България след 1989 г. и разгръщащата се олигархизация на политиката при неолиберален капитализъм. От 2022 тя е голям доктор по политическите науки. Пълна биография

ЯНИЦА СТАНЧЕВА

Тя е родена през 1977 година в гр.Казанлък.Завършва Нов български университет със специалността „реклама и маркетинг”. Дълги години издава и менажира регионален седмичен вестник „Долина” и сайта kazanlak.co. Отговаря за издаването на редица книги, учебни помагала, списания и печатни материали, организира рекламна кампания на продукти, продуктови линии, политически и социални събития. Редовно издава книги на казанлъшки автори по програма на община Казанлък за финансиране на книги от казанлъшки автори. Станчева организира и продуцира публична лекция на Н.Пр.Гуи Йеджоу на тема „Китайският път на икономическо и обществено развиите”Перспективи пред партньорството между Китай и България. Журналист и публицист със стотици  публикации на различни теми.

ПЕТЯ ВЕЛЕВА

Журналист, Старши редактор – Тя е на на 37г.  Журналист с богат опит. Автор на множество статии в сайта Инфообзор с мото – „Бъди информиран, информирай“. Завършила висшето си образование в Софийския университет из дебрите на точните науки като биология и химия. От 2015 г. задава посоката на движение на „Инфообзор“ от поста си на главен редактор. Здравословният начин на живот също е водещ за нея и публикациите ѝ. Преследва целите си с желание и хъс за победа.

 

ДИМИТЪР МАНДРАДЖИЕВ

Автор на рубрика, журналист Димитър Мандраджиев е роден в гр. София през 1986 г. Основното си образование завършва в Международното училище под егидата на ООН в гр. Багдад, Ирак (Baghdad International School – BIS), а средното в 35-та езикова гимназия „Добри Войников“ в гр. София. Завършва международни отношения в Нов български университет в гр. София с отлична диплома като успешно защитава бакалавърска теза на тема „Тенденции в политиката на държавите от Арабския полуостров към Европейския съюз“ с дипломен ръководител посланик Димитър Цанчев и рецензент д-р Мира Майер. През втората и трета година на обучението си е стипендиант на университета за отличен успех. Още

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ

Той е роден на 1 май 1958 година. Завършил е френската гимназия в София и „Международни икономически отношения“ в УНСС. От 1986 до 1990 г. е началник на маркетинговия отдел на „Тежко машиностроене“ – Перник. След 1990 г. се занимава с бизнес. Георги Чернев е един от създателите и пръв председател на Търговско-промишлената палата в Перник, бивш заместник-председател на Българската търговско-промишлена палата и дългогодишен председател на Софийската търговско-промишлена камара. Чете лекции в Университета за национално и световно стопанство

ВАСКО /ПЕНЬО/ ИВАНОВ

Шеф Пеньо Иванов през януари 2023 г. отбеляза 50-годишен юбилей, като показа две свои неразкривани страни – поезията и любовта към рождените камъни. Преди няколко години той се премества да живее от София в Родопите, за да има досег с любимите камъни, да твори бижута и отглежда собствени плодове и зеленчуци.Шеф Иванов е организатор на Националната инициатива „Пазител на традициите“ и Националния конкурс „Рецептите на баба“. Той е автор на рубриката Елементите на Васко/ Element by Vasko, свързана с личните рождени камъни, кристали и минерали. Тема, тясно свързана с новото му професионално амплоа – /бижутерията.

 

МАРИЯ РАНЧИНСКА

Автор. Изпълнителен директор (CEO) на Ранчлийд, първата академия по неформално лидерство в страната. Човек с опит във финансовото сферо и неформалното лидерство. Повече от четири години практически опит, знания и умения, натрупани в международна финансова компания, изградено но принципа но Неформалното лидерство. Управляваща голям екип, предимно от млади хоро, които со с високо ниво но компетентност в сферата но финансите, организационните умения и лидерство.

ЕЛЕНА ТИГАНЕВА

Автор на предаване. Журналист Тя е завършила Политически науки с направление Политология в УНСС. Активен член на политическа партия от 5 години. Тя смята, че пазването на природата е много важно нещо. В днешният забързан и технологичен свят, все повече забравяме това, което ни поддържа живи, носи ни здраве, а ако му обърнем внимание-често и щастие. Природата ни е дар, който трябва да ценим и защитаваме, защото без него, утрешният ден ще бъде катастрофален.

ТОДОР ВАСЕВ

 Магистър по научна специалност: Рекламен мениджмънт и визуален брандинг (Бранд мениджмънт) в Нов български университет. Бизнес доброволец и ментор на ученици, студенти и хора, които искат да придобият нова представа за света около тях. Участвал в редица благотворителни инициативи и интервюта, посветени на бизнес иновациите и нетрадиционните похвати в рекламата. Той ще поеме своя рубрика за ИТ, иновации и други актуални технологични теми.Към екипа се присъединява и нов автор Тодор Васев Магистър по научна специалност: Рекламен мениджмънт и визуален брандинг (Бранд мениджмънт) в Нов български университет. Бизнес доброволец и ментор на ученици, студенти и хора, които искат да придобият нова представа за света около тях. Участвал в редица благотворителни инициативи и интервюта, посветени на бизнес иновациите и нетрадиционните похвати в рекламата. Той ще поеме своя рубрика за ИТ, иновации и други актуални технологични теми.

БОЯН ДИМИТРОВ КИРОВ

Роден през 2002г. в град Карлово. Заврршил „Национална финансово-стопанска гимназия“ през 2021 год. От същата година – студент в УНСС, специалност „Икономика на отбраната и сигурността“.

ЛЪЧЕЗАР РАДЕВ, ПРОФ

Анализатор и автор на рубрика. Той е родеп на 1. 11. 1963 г., Кърджали, доцент. Под негово ръководство са разработени първите национални ситуационни анализи, свързани с етническите региони в страната. Работил е в Център за стратегически изследвания. Понастоящем, интересите му са свързани с геополитически въпроси по отношение на основните играчи на евразийската сцена-Китай, Русия, Индия, Иран, Пакистан, САЩ, ЕС и др. Работи по въпросите на китайския мегапроект “Един пояс, един път”, както и върху мястото на България в (и извън) него. Биографията му е отпечатана в реномираното американско издание

АЛЕКСАНДЪР ТРИФОНОВ, Д-Р

Александър Трифонов е дипломиран инженер по далекосъобщителна техника и сертифициран консултант по управление с 30 годишен опит. Притежава сертификати и референции от изтъкнати български и международни организации и фирми за успешно изпълнени проекти в областите металургия, транспортно машиностроене, внедряване на иновации и трансфер на технологии, управление на околната среда, възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност, планиране, финансиране и управление на индустриални зони, финансов анализ и други. Неговите обширни квалификация и опит са придобити чрез реализирането на национални програми като „Лазерна техника“, „Нови материали“ и „Високи технологии“. Заемал е различни позиции при изпълнението на проекти на Британския ноу-хау фонд и Програма Фар. Учредител е на Българската асоциация на организациите за управленско консултиране – БАУКО.  Още … 

НИКОЛА ТОДОРОВ

Автор. Журналист. Роден в гр София на 37г. Работил в телевизионни и електронни медии. Завършил е Масови Комуникации в Нов български университет.Той се присъединява към екипа на Любословие.БГ  с увереност, че опитът и  присъствието му на екран ще допринесат още повече за утвърждаване на лидерската роля на редакцията с от най-голямо доверие в България. Има голям опит в интервютата и срещите с популярни личности. Член на Народно читалище Св. Св. Кирил и Методи .

МИЛЕН  ИВАНОВ,  ДОЦ.

Автор на анализи и рубрика „Сигурност“. Милен Мирчев Иванов е доцент в катедра „Сигурност“ на Юридическия факултет на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Завършил е през 1994 г. Висшето военно общовойсково училище „Васил Левски“, гр. В. Търново със специалност „Войсково разузнаване“. Защитил е докторска дисертация на тема „Информационно-психологически операции на контраразузнаването“, а след това спечелва конкурс за доцент по дисциплините „Теория на разузнаването“, Теория на контраразузнаването“ и „Кризисно управление“. Хоноруван лектор в Института по публична администрация към Министерски съвет, Военна академия „Г. С. Раковски“, УНСС, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Професионален колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“. Автор е на монографии, студии и учебници в сферата на националната и корпоративната сигурност. Още за него 

ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ РАЗСИПИЙСКИ

Редактор, автор на рубрика. .Роден на 19.01.1991г. в град София. Щастливо женен,с една прекрасна дъщеричка.Завършил е немска гимназия “Ерих Кестнер”, след което Право в Югозападен университет “Св.Иван Рилски”. В момента следва втора специалност “Гражданска и корпоративна сигурност” в Нов Български университет.

ПЕТКАН ИЛИЕВ, ДОЦ.

Журналист, автор на рубрика е завършил  макроикономика в УНСС – София. Има квалификационен курс по икономически анализи на селскостопански проекти, обслужване на проекти и образователни програми в Минесота – Минеаполис, САЩ. Специализирал е “Международна задлъжнялост” в Полша. Бивш зам. главен редактор на сп. ЛИДЕР. Автор на над 400 публикации в областта на антимонополната политика и защита на конкуренцията в условията на преходните икономики, теория и методология на макроикономическия анализ, икономическата цена на корупцията и др. Доцент, д-р по икономикс в Университет за национално и световно стопанство.

 

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

Автор на рубрика.  През 1984 г. завършва Висшия институт за физическа култура и спорт (ВИФ) с дипломна работа на тема: „Изследване на комплекси от упражнения за динамично обучение по тенис“. Специализира в Русия през 1986 и в САЩ през 1997г. Член на Европейската aсоциация за спортен мениджмънт.Започва кариерата си като тенис инструктор през 1981 г.И до днес е преминал през всички нива на треньорската професия.През 1994-1997 г. работи като личен треньор на водещи дипломати от чуждестранните мисии в България. В момента негови ученици учат и играят тенис в престижни колежи и университети в Европа и Америка. Работил е като главен национален треньор на Иордания (1999-2000г.) и е извел сборния отбор по тенис на тази страна до призово място в Общоарабските олимпийски игри. Награден е лично от краля на Йордания с медал за особени заслуги в спорта. още

 

ИВАЙЛО ИВАНОВ

Стажант журналист, Автор. Роден  в град Варна. Завършил е езиковата гимназия СУЕО “Ал. С. Пушкин” с немски и руски език. Прекарал известно време в НАТФИЗ. По време на гимназиалните му години се ражда интереса към кинематографията и от 2017 година насам се занимава сериозно с това. Започва  да изучава всички механизми на видео заснемане и обработване .Той и приятелите му са участвали в много филмови фестивали и са печелили награди във „FilmForge”, „Славянски звън”, „DECATHLON – Промени играта!“, „Mili Dueli” и „Varna in 60 seconds”. Има и интереси в рисуването, 3D и 2D анимациите, фотографията, писането и историята. Обича пътешествията и с нетърпение очаква всичко ново, което му предстои в този живот.

АСПАРУХ АСПАРУХОВ

Автор на рубрика, роден на 31 октомври 1969 година.  Целият си съзнателен живот е прекарал в град Божурище. В годните е бил председател и член на редица организации от различни сфери. В момента е председател на сдружение „Заедно за община Божурище“, Спортен клуб  „Божурище“ и на клуб „Лидер“ към Нов български университет. В периода 2007-2015г.  кмет на община Божурище. От 2015г. е общински съветник в община Божурище. В свободното си време се занимава със спорт и отглеждане на ловни кучета.

 

ВЕНЦЕСЛАВ ВУТОВ

Автор. Той е дипломиран психолог и социолог, който има и магистърска степен по Социална психология. Още по време на следването си започва да се занимава със спортна и когнитивна психология, мотивационна психология, здравословно хранене и коучинг, както и да провежда проучвания в сферите на етологията, епигенетиката, невропластиката, груповата динамика, поведенческата икономика и социалното инженерство. Понастоящем работи като Лайф коуч и НЛП терапевт, но всяка година отделя време и за практиката си на спасител и плувен инструктор.Въвежда в практиката няколко иновативни психологически техники, като „ходеща терапия“ и комбинация между класически масаж и психотерапия.
Автор е на четири научнопопулярни книги и на една двустранна стихосбирка в съавторство с Армен Месропян. Има публикувани статии в списанията „Инсайт” и „Българска наука”.

Прескарта №: 00053 Валидна до: 03.04.2023г.

 ПРЕСЛАВА АТАНАСОВА

Тя е завъшила Политология във Факултетът по икономически и социални науки (ФИСН) на Пловдивски Университет “Паисий Хилендарски” в Катедра Политически науки и национална сигурност. Смята, че Политологията е призвание, което не всеки разбира. Една наука, която ни учи на толкова много за света и взаимодействията в него. Вдъхновява те да даваш на заобикалящия те свят от знанието, което
самия ти си получил. Темата на нейната дипломна работа е рядка е интересна : Режимът в Корейската Народно- Демократична Република: НОВ ПОГЛЕД КЪМ ТОТАЛИТАРИЗМА.

БОЖИДАР ЦВЕТКОВ

Автор, журналист, педагог, докторант в катедра „Теория на възпитанието“ на СУ „Св. Климент Охридски“.  Той е Председател на Български младежки форум, дългогодишен експерт в сферата на младежката работа и неформалното образование. Прекрасен ментор на предизвикателството „Младежка зона“ в която обучава безплатно млади хора за бъдещата им професия. автор теми свързани с феномена „свободно време“ и възможностите за целесъобразното му оползотворяване в контекста на европейската програма „Младежта в действие“.

 

КОСТАДИН ПЕТКОВ

Фотограф и авторТой е на 30 години. Роден e в град Пловдив, но живеe в град София.  Завършил е фотография в Софт уни и от години снима активно. Автор е на роман “ Порой познавам самотата ти „. Предстой издаване на първата му художествена фотографска история.  Фотожурналист  Любословие от юни 2020, което намира за ново и интересно предизвикателство.

 

МАКСИМ МОМЧИЛОВ

Автор на ЛюбословиеБГ, кореспондент. Той е гл.редактор на вестник „Слънчев бряг прес”. Завършва Философския факултет на Софийския университет “Св.Климент Охридски”.По време на следването си 1975-1979 се е дипломирал и във факултета за подготовка на лектори в същия университет със специалност ”Философия и социология”.През 1990-1991 специализира “Периодичен печат” във Факултета по журналистика и масови комуникации. още …

 

СТАНИМИР СТЕФАНОВ

Журналист, автор и политимчески анализатор.  Той е роден в София на 4 юли 1977 г.  Завършил е висше образование в УНСС със специалност „Стопанска логистика“ и магистър по Национална ситурност в Бургаски свободен университет. Автор е на множество аналитични текстове и материали. Водещ на рубриката „Да спасим България“. 

 

МАЛИНА ХРИСТОВА

Автор на рубрика Тя е на 24 г. от София . Завършила е 33-та Езикова гимназия “Света София” с френски език,който е и нейна страст. Любовта и мотивацията за усъвършенстване на езика я отвеждат до френската фирма Tessi( Owliance EAD) ,в която работи и до днес. Към момента е студентка в Нов български университет със специалност Психология. Любимото й хоби е пеенето. През 2008г. постъпва в Детския радиохор на българското национално радио ,от който е била част 9 години. С него тя обикаля различни държави и изнася концерти от най-високо ниво и който е познат в цял свят.

ЖЕНИ ДУХОВНИКОВА

Фотограф- Тя е на 30 г. Ината я води за носа,но това е от зодията. Обича приятелите си,но най вече обожава майка си. От малка се занимава с велосипеди,които са и голямата страст. Мечтае за собсвен бизнес, предлагайки на хората чист въздух, и жовот на две колела. Тя е фоторедактор и автор в Любословие – Спорт, Здраве, Култура, Начин на живот…

 

ВЪНШНИ СЪТРУДНИЦИ И АВТОРИ

ДЕСИСЛАВА АЛЕКСОВА, Д-Р 

Автор на рубрики „Екология“ и „Туризъм“, създател и водещ на „Подкастът на Креативо“.

Десислава Алексова е експерт и преподавател в областта на туризма, а каузата ѝ е опазването на природата. Има дългогодишен професионален опит като преподавател и експерт в сферата на туризма, образованието и устойчивото развитие, активен участник и доброволец в редица природозащитни дейности и кампании. Участвала в над 20 международни проекта свързани с регионално развитие на туризма, проучване на туристическия потенциал и изготвяне на стратегически и програмни документи в различни общини. Автор е на над 70 научни публикации, в това число две самостоятелни и четири колективни монографии. Притежава докторска степен в научно направление 3.9 Туризъм, владее английски и испански език, а в свободното си време обича да рисува и да споделя с приятели сред природата.

Заснетите интервюта за Подкастът на Креативо, можете да гледате тук: https://creativo.space/podcast/

В качеството си на външен автор и сътрудник, Десислава Алексова няма отношение към редакционната политика и съдържанието на luboslovie.bg

СТАНИСЛАВ ЙОРДАНОВ

Журналист на свободна практика  и по призвание. Писал е за български и чуждестранни онлайн и печатни медии. Гордее се с участието си в антиправителствените протести 2013 и 2020г.  В момента е външен автор и сътрудник на Любословие.БГ

АВТОРИ НА РУБРИКИ

ТОП НОВИНИТЕ С КОМЕНТАР

Иърво издание 27 юни 2020 г.

Борис Стефанов Вардев е Политическият анализатор, журналист български политик, пряк потомък на хаджи Никола Вардев, който през 50-е години на 19 век, заедно със Стоян Табаков, открива първата книжарница в град София на Златарската чаршия.  Учредява през 2003 година заедно с група известни културни дейци от град Самоков и млади ентусиасти народно читалище „Младост“ – гр. Самоков, член на настоятелството на същото. Секретар е на клуб „Един Завет“ към Съюза на царските офицери и родолюбивото запасно войнство до 2009 година. Още за него 

РУБРИКА ЛИЧНИ ФИНАНСИ В ЛЮБОСЛОВИЕ.БГ

Първо издание 29 януари 2022 г.

Ангел Ранчински е обучител и активен лектор в сферата на финансови и други услуги и продукти, изграждане на екипи и ръководене чрез личен пример и професионализъм, др.; юрист; организатор на редица студентски, спортни и други мероприятия и инициативи. Автор на рубика Лични финанси в Любословие.БГ

ЖУРНАЛИСТИТЕ НЯМАТ ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ДА НЕ СЕ ЛЕГИТИМИРАТ ЧРЕЗ ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРЕСКАРТА. ЕКО КАК ИЗГЛЕЖДА НАШАТА: