Сега четете
Стоянка Мутафова бе удостоена с Почетен знак на Община Горна Оряховица

Стоянка Мутафова бе удостоена с Почетен знак на Община Горна Оряховица

Г-жа Стихийно бедствие и нейната дъщеря Мария Грубешлиева представиха книгата „Добър вечер, столетие мое!“, посветена на живота и творчеството на великата българска актриса Стоянка Мутафова в голямата зала на Община Горна Оряховица. Над 300 почитатели на голямата актриса изпълниха салона и в захлас слушаха разказите и спомените на живата легенда на българския театър. В началото на срещата, кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев удостои с Почетен знак на Общината Стоянка Мутафова. stoqnka_mutafova 006

Хубав край сте, имам много хубави спомени от тук!“. С тези думи се обърна към публиката в препълнената зала актрисата. Тя припомни, че семейството и е било евакуирано именно в този регион по време на войната. По-късно Стоянка Мутафова разказа за играта си на сцената с нейните приятели, също велики актьори Георги Парцалев и Георги Калоянчев. stoqnka_mutafova 005

Моят живот премина като театър. Измислях си от дете много сцени и събития вкъщи. Веднъж дори се направих на обесена. Насиних си ноктите и устата, направих си жълто лицето, гримирах се много хубаво… Завързах един колан на дръжката на прозореца, който беше много висок и се напарвих все едно съм обесена.

stoqnka_mutafova 003В момента, в който отвориха врата и ме видяха, горкият ми баща.. имаше слабо сърце и в момента, аха да припадне! Аз извиках жива съм и избягах, под леглото. Та от малка си създавах условия сама, за да покажа, че мога да стана артистка, разказа Мутафова. „Първата ми роля бе в Народния театър“, сподели още великата Стоянка Мутафова.

Вижте и

След представянето на изданието актрисата и нейната дъщеря, автор на книгата „Добър вечер, столетие мое!“ раздаваха автографи повече от час.

Автор и снимки: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре