Сега четете
Преглед на печата 23 Ноември 2015

Преглед на печата 23 Ноември 2015

преглед на печатаНяколко днешни вестници избират за водеща тема ураганния вятър през почивните дни. „Хиляди домакинства останаха без ток“, пише „Новинар“. „24 часа“ конкретизира, че над страната е минал вятър със скорост над 100 километра в час.

Водещата тема на „Дума“ е за извънредното приземяване на самолети в Пловдив заради силния вятър в София. И водещото заглавие на „Земя“ е по темата с уточнението, че вятърът по върховете на Рила, Пирин и Стара планина е бил толкова силен, че измервателните уреди, които са оцелели, не са могли да го засекат. „Монитор“ добавя, че падащи клони са наранили минувачи в София, а в Бургас няколко хотела са със счупени прозорци.

Министерството на отбраната търси спешно фирма да унищожи опасни муниции, съобщава „Труд“. Състоянието на 867 тона боеприпаси е „предпоставка за самовъзпламеняване“, пише в обявената обществена поръчка, уточнява изданието. Пак за военното министерство, но за обявени търгове за модернизиране на армията, пише, на първа страница, вестник „Сега“.

Министерството на финансите тайно пласира 50 милиона евро дълг, е водещото заглавие на „Капитал дейли“. Пазарните участници не са го очаквали, а и правителството не беше обявило извънредна нужда от ифнансиране, коментира вестникът.

„1 300 мигранти чакат от дни на Гевгелия“, пише „Труд“. На македонската граница отново има напрежение. Австрийският бригаден генерал, д-р Валтер Фахтингер, в специално интервю за

„Новинар“, предупреждава, че бежанските потоци могат да застрашат социалния мир в Европейския съюз.

301 души са се отказали от българско гражданство за последните 12 месеца. Това е темата на броя на „Монитор“. Причините за отказ са придобиване на друго гражданство. В сравнение с предишния отчетен период, броят на отказалите се от български паспорт се е увеличил два пъти. Като контрапункт на темата е водещото заглавие на „Стандарт“: „IT спецове се връщат да работят у нас, защото тук получават заплати от повече от три хиляди лева.

В рубриката „Набюдател“, вестник „Сега“ коментира поредната стратегия за оживяване на западналите ни райони. Става дума за документ от 270 страници, в който са заложени идеи и държавни стимули от времето на социализма, които едва ли ще помогнат на Северозапада и на Странджа-Сакар, пише авторът Красимир Цигуларов.

„Дума“ предупреждава за друга непечеливша правителствена идея: законова поправка предвижда премахване на задължителното разрешение от държавата за строителство и събаряне на исторически паметници. На свой ред „Стандарт“ припомня за друго решение на управляващите, което обаче вече е в сила. От първи януари възстановяването на здравно-осигурителните права ще е два пъти по-скъпо отколкото сега.

Вижте и

Днес започва прием на документи за извънредната помощ от Европейския съюз за млякото, напомня

„24 часа“. Повече от 13 милиона лева ще бъдат разпределени по 4 схеми, пише в публикацията.
Вестник „Земя“ съобщава, че страната ни е сред 18-те държави, които трябва да връщат пари по старата оперативна програма за развитие на селските райони. 317 хиляди евро са неправомерно похарчени, казват от Брюксел за нас, уточнява изданието.

„Телеграф“ алармира:“Фалшив лимец заплашва здравето ни. Тарикати търговци пакетират пшеницата сорт „Динкел“ или „Спелта“ като здравословния древен сорт „Лимец“. Така печелят двойно, а клинетът консумира брашно с 30 пъти повече съдържание на глутен, научаваме от публикацията.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре