Сега четете
Вестниците пишат 14.01.2015

Вестниците пишат 14.01.2015

newspaper_press1Водеща новина в 24 часа и Капитал DAILY е делото за Корпоративна търговска банка. „Върховният административен съд потвърди отнемането на лиценза. Първоначално делото бе насрочено за 9 февруари, но магистратите го ускориха“, съобщава 24 часа.  Съдът „изненадващо се забърза на обжалването на отнетия лиценз на КТБ“. „Форсирането“ на делото „идва под повтарящия се вербален натиск за по-бързо решаване на казуса от изпълнителната власт“, отбелязва Капитал DAILY. Акцентът на Новинар и Монитор е върху друга вест от съдебната система. „Делян Пеевски и майка му чисти по клеветите на „Протестна мрежа“.

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство. Депутатът от ДПС и Ирена Кръстева са изрядни с данъците“, твърди Новинар.  „Делян Пеевски оневинен по доноса на „Протестна мрежа“. Няма данни за извършени от депутата престъпления“, пише Монитор. Вестник Сега коментира намерението на здравния министър Петър Москов да наложи на здравната каса да плаща не за отделни медикаменти, а за лекарствена терапия на хроничните заболявания. За медикаментите, които са част от тази терапия, НЗОК ще плаща 100 %, а разказът за лобизма ще бъде прекратен, твърди министърът.

Смяна на лекарствата на хиляди хронично болни обаче е съпроводено „обикновено с доста хаос“, предупреждава вестникът. „Реформаторският блок предлага да бъде създаден Държавен пенсионен фонд, който да се конкурира с частните“, пише Преса. „Идеята среща одобрението на ГЕРБ и на „патриотите“, твърди изданието. Дума помества начело призива на председателя на БСП Михаил Миков за масови протести срещу спирането на пътнически влакове от БДЖ. „В петък недоволството си ще изразят жителите на Мездра, а в събота – на Горна Оряховица и Карлово“, съобщава вестникът.

„Автобуси на релси ще заменят вече спрените стари мотриси от 60-те години“, съобщава заместник-министърът на транспорта в интервю за вестник 24 часа. Обществената поръчка за шинобусите ще бъде обявена в рамките на тази година, обещава Антон Гинев. „Развръзка за „Южен поток“ ще има до часове“, твърди Стандарт. Вестникът се позовава на министър-председателя Бойко Борисов, който очаква новини от посещението на еврокомисаря за енергийния съюз Марош Шевчович в Москва късно тази вечер.

Вижте и

Шевчович трябва да каже дали Русия се е отказала окончателно от проекта и каква е позицията й по предложението за газов хъб в България. Вестниците съобщават за предстоящите визити на редица високопоставени лица в страната ни. От днес до края на месеца през София ще минат британският външен министър, американският държавен секретар и генералният секретар на НАТО.

Министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд ще настоява България да залавя свързани с джихадистите европейски граждани, които пътуват към Сирия, съобщава Труд. „България е подложена на безпрецедентен дипломатически натиск да промени антитерористичното си законодателство, за да спре свободното преминаване на джихадисти на път за Близкия изток“, потвържадава вестник Сега. „Офанзивата се засили след масовите убийства в Париж миналата седмица. За спешни законодателни промени вчера настоя британският посланик Джонатан Алън, а в краян а миналата седмица и координаторът на Европейския съюз по въпросите на борбата с тероризма Жил де Керхов.“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре