Сега четете
Ислямска държава. Кои са главорезите?

Ислямска държава. Кои са главорезите?

1175511_1387408894819105_168085890_nИнтервю с проф. Владимир Чуков и журналиста Елена Йончева /резюме/

Резюме: „Това, което виждаме като информация и опит от Близкия изток не би трябвало да ни окуражи. Вчера излязоха много интересни цифри за прилива към Ислямска държава въпреки всичко.

Бумът на прилив на членска маса е бил през юли месец, когато беше обявен Халифата – 6300 души са преминали на страната на Абу Бакр ал Багдади, командир на групировката „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ (ИДИЛ). Септември, когато Обама обяви своята международна коалиция – 200 човека. Само за два дни – 23 и 24 около 80 човека са станали членове на тази терористична групировка”.

Това заяви в студиото на „Събуди се” арабистът проф. Владимир Чуков. Изказването му бе по повод задържаните бежанци в София. Има ли нов наплив на бежанци от Сирия към България?

„Ние, като общество трябва много силно да наблюдаваме това, което прави в момента Турция. Тя си отстоява на 100% националните интереси, но налага своя модел за борба с джихадистите като автоматично ги слепва с премахването на Башар Асад, което като цяло означава направляване на ударите на Международната коалиция”, коментира още проф. Чуков.

Вижте и

Според журналиста Елена Йончева България трябва да има много балансирана външна политика.

„Трябва да сме достатъчно критични към това, което прави нашата цивилизация в тази част на страната, защото тези радикални елементи особено тези 3000 европейци, които се бият на страната на Ислямска държава, те не се появяват от нищото. Това е в резултат на войната в Афганистан и в Ирак”, обясни Елена Йончева.
НоваТВ, „Събуди се“

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре