Сега четете
Велинград готви фестивал за Николай Гяуров

Велинград готви фестивал за Николай Гяуров

AVV_9683За четвърти пореден път община Велинград, Исторически музей Велинград и Международна фондация за българско наследство „Професор Петър Детев“ организират Международен фестивал на музикалния филм „Николай Гяуров“. От 8 до 11 август и тази година Велинград ще се превърне в музикална сцена и състезание в четири категории – филми-концерти, музикални портрети, видеоклипове и репортажи от музикални събития у нас и по света. Филмите-концерти ще бъдат показани на открито на площад „Николай Гяуров“, а останалите филмови категории ще бъдат представени в дневни прожекции в къща „Цвета Шуманова“ – вход свободен.

ТВ1 ще участва във Фестивала със свои програми в две от категориите: в конкурса за видеоклип със заснетия флашмоб на оркестъра на Класик ФМ, организиран от Кантус Фирмус в столичната метро станция Сердика и в категорията „музикални портрети“ – с две от изданията на предаването за култура „Анфас“, представящи незабравимия маестро Борис Карадимчев и младия виртуоз, „българския Паганини“ – Марио Хосен.

Тази година е особено знаменателна, защото оперният свят и културната публика отбелязват 85 години от рождението и 10 години от кончината на Николай Гяуров.Талантливата и интелигентна Силвия Пепе – италианска певица и композиторка, ще ни отведе в малко познатия свят на нашата оперна легенда, в нейния панорамен тур с най-доброто от неговите безсмъртни изпълнения и превъплъщения на 8 август, от 21 часа на площад „Николай Гяуров“.

Сн. Андрей Велчев, Любословие БГ
[spider_facebook id=“1″]

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре