Сега четете
Ивайло Филипов: „Информационно обслужване“ извърши компютърната обработка на изборните резултати при пълна прозрачност

Ивайло Филипов: „Информационно обслужване“ извърши компютърната обработка на изборните резултати при пълна прозрачност

„Информационно обслужване“ изпълни дейностите по компютърната обработка на данните от гласуването при пълна публичност и прозрачност. Резултатите са публично достъпни и могат да бъдат прегледани и проверени от всеки и към настоящия момент.  Това заяви изпълнителният директор на дружеството Ивайло Филипов, който бе изслушан по време на днешното пленарно заседание на Народното събрание по инициатива на „Възраждане“.

От парламентарната трибуна Филипов увери, че екипът на „Информационно обслужване“ работи с ясното съзнание за отговорност, която компанията носи не само в процеса на обработката на резултатите от изборите, но и за всички проекти за държавата, по които работи. „За нас това е кауза“, посочи той.

Аргументирайки инициирането на изслушването, народният представител от „Възраждане“ Петър Петров каза, че партията му разполага с данни, според които в една единствена държава извън Европейския съюз – Турция, на последните избори на 2 април прогресивно са нараснали онлайн заявленията за разкриване на изборни секции. „Кое тук е интересното? Заявления са подавани не само от Турция, а и от България, а някои от тях са от един IP адрес и един компютър“, коментира Петров от трибуната. Той попита защо българските институции „остават безмълвни“, след като е констатирана тази информация.

Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов допълни, че „огромната част от българското общество не вярва в честността на изборния процес“. „То е убедено в това, че българският изборен процес се манипулира и фалшифицира“, посочи той. Костадинов подчерта, че от „Възраждане“ не са останали доволни от днешните отговори на директора на „Информационно обслужване“ и допълни, че от партията ще направят предложения за промени в посока на това дружеството да стане още по-прозрачна институция.

Вижте и

Във връзка със секциите в югоизточната ни съседка Ивайло Филипов отговори, че само няколко са разкрити вследствие на подадените заявления. „Нямам информация от мои служители, че има неправомерно или каквото и да е друго зловредно подаване на информация от IP адреси, по отношението на подаването на заявления за разкриване на секции. Информацията, която сме предоставили на службите, е след изрично поискване от тях“, обясни той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре