Сега четете
Китай е блокирал или закрил профилите в социалните мрежи на повече от 1000 критици на правителствената политика във връзка с епидемията от КОВИД-19

Китай е блокирал или закрил профилите в социалните мрежи на повече от 1000 критици на правителствената политика във връзка с епидемията от КОВИД-19

Китай е блокирал или закрил профилите в социалните мрежи на повече от 1000 критици на правителствената политика във връзка с епидемията от КОВИД-19, съобщи Асошиейтед прес.

Популярната в Китай социална платформа „Сина Уейбо“ („Sina Weibo“) съобщи, че е разгледала 12 854 нарушения, в това число атаки срещу експерти, учени и медицински работници, и е издала временни или постоянни забрани на 1120 акаунта. Компанията „ще продължи да засилва разследването и премахването на всички видове незаконно съдържание и ще създаде хармонична и приятелска среда за повечето потребители“, се казва в изявление на „Сина Уейбо“.

Управляващата Комунистическа партия до голяма степен разчиташе на медицинската общност, за да оправдае строгите си мерки за затваряне, карантина и масови тестове, от които почти внезапно се отказа през миналия месец. Това доведе до рязко увеличение в броя на новите случаи, които подложиха на натиск здравната система на страната. Комунистическата партия не допуска пряка критика и налага строги ограничения на свободата на словото, отбелязва АП.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре