Сега четете
Трима души са арестувани заради потъналия клуб в Белград

Трима души са арестувани заради потъналия клуб в Белград

Трима души, сред които и един гръцки гражданин, бяха арестувани във връзка с инцидента, който се случи в новогодишната нощ на плаващия нощен клуб „Фристайлър“, когато обектът потъна в реката, съобщи сръбската национална телевизия РТС, цитирана от БТА. Изслушването на задържаните е насрочено за сряда.

Тримата са арестувани по подозрение, че са  извършили „тежко престъпление против общата сигурност с умисъл за предизвикване на обща опасност“.

Задържаните са заподозрени, че на 31 декември 2022 г. са позволили на платформата да се качат по-голям брой хора от капацитета на обекта. Заради това той потъва частично и е застрашена безопасността на голям брой хора. Заподозрените са задържани до 48 часа.

От полицията след инцидента съобщиха, че всички гости на обекта са евакуирани. Лекарска помощ потърсиха две жени.

Вижте и

Кметът на Белград  Александър Шапич заяви, че според информациите, с които разполага, причината за потъването на  „Фристайлър“ е, че на него  са се качили два до три пъти повече хора, отколкото е позволено, и че поставените понтони на платформата не са били със същата издръжливост като по-ранните. Той обяви, че ще има по-строг контрол и сурови наказания и че ще се търси наказателна отговорност на виновните.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре