Сега четете
Москва е в капана на рекордни снежни преспи

Москва е в капана на рекордни снежни преспи

Руската държавна телевизия предупреди за „истински снежен апокалипсис“ в Москва днес, след като по улиците на столицата се образуваха рекордно високи снежни преспи с височина над 30 сантиметра. Движението по улиците е затруднено, а тротоарите „изчезнаха“.

„Това са февруарски преспи“ в средата на декември, обобщи метеорологичният център „Фобос“. Той отбеляза, че „никога в историята на метеорологичните наблюдения не са виждани снежни преспи с такива размери“ по улиците на Москва на 18 декември.

Около 119 000 души и повече от 12 500 превозни средства бяха ангажирани с разчистването на снега, съобщиха общинските власти.

„Това е снежен апокалипсис: в Москва има такава буря, че човек нито може да върви, нито да шофира“, каза държавната телевизия Първи канал.

„Има толкова много сняг, че няколко автобуса са блокирани по пътищата… и отчаяните пътници слизат, за да продължат пеша“, заяви телевизионният канал Рен – Ти Ви.

Вижте и

В някои райони на руската столица тротоарите бяха почти изцяло покрити от сняг, като според местните власти чистачите трябва да се погрижат преди всичко за почистването на улиците и подходите към спирките на градския транспорт.

Повече от 50 полета бяха отменени на московските летищата заради лошото време.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре