Сега четете
Подозират човешка намеса при пожара във влака София-Варна

Подозират човешка намеса при пожара във влака София-Варна

Човешка намеса е една от версиите, които се разследват при пожара на влака София-Варна преди два дни. Той е обхванал един от вагоните „необяснимо“ бързо – само за три минути след потеглянето от гара Каспичан, като влакът се е отдалечил не повече от 1.5 км от самата гара. Това обясни пред бТВ заместник-министърът на транспорта Красимир Папукчийски.

„Продължават проверките. Вагоните са изнесени към гара Горна Оряховица, там ще има проверки и на ходовата част, където са съмненията за възникналия пожар“, заяви още заместник-министърът на транспорта. Папукчийски благодари за бързата реакция на пожарникаря, който се е оказал случаен пътник в злополучния вагон, както и на екипа на влака, извел за минути пътниците.

Подвижният състав на БДЖ е на възраст между 40 и 25 години, затова е наложителна сериозна модернизация, а не само капитални ремонти, заяви Папукчийски. В плана за възстановяване и устойчивост е предвидена огромна инвестиция за изцяло нов подвижен състав.  Тя е за закупуване на 7 двуетажни влака, 20 пуш-пул влакове, 35 мотриси и 14 маневриращи локомотива.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре