Сега четете
Григор Димитров от първият си сет с Накашима поведе

Григор Димитров от първият си сет с Накашима поведе

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и американският талант Брендън Накашима играят при резултат 4:3 в първи сет. Двубоят на „Гранд Стенд Арена“ е първи от днешната програма на Мастърса в Рим.

Димитров вече изигра първия си мач в италианската столица. 20-ият в световната ранглиста и партньорът му Хуберт Хуркач се класираха за втори кръг в надпреварата на двойки след обрат срещу Иван Додиг и Остин Крайчек.

Накашима е под №76 в ранкинга на ATP. Преди Мастърса в италианската столица 20-годишният тенисист беше в серия от три поредни загуби, но в квалификациите успя да сломи съпротивата на Уго Юмбер и Камил Майхржак и по този начин си осигури място в основната схема.

Двубоят между Димитров и Накашима е първи между тях, а победителят ще се изправи срещу Стефанос Циципас.

Вижте и


I СЕТ

Накашима, който избра да сервира започна с двойна грешка. Димитров обаче допусна непредизвикана грешка за 15:15. Геймът продължи да върви с разменени точки, докато американецът не стигна до точка за затваряне на гейма, а тежкото предвижване на българина и изкаран форхенд го подпечатаха. Българският тенисист бе далеч по-сигурен в своето първо подаване, като пласира няколко чудесни форхенда около линиите, които изхвърлиха съпреника му от корта. Талантът имаше и сериозни проблеми с ретурите си. Ретурът на Григор обаче бе на ниво, а ужасен форхенд на американеца даде два брейкбола за Гришо. Втора топка в мрежата в течение на гейма подпечата пробива за българина. Второто подаване за нашия тенисист стартира с размяна на точки, като Накашима го изненада с много дълбок ретур. Младокът накара българина да сбърка и от бекхенд за 15:30. Чудесно излизане на мрежата възстанови паритета. №74 в света стигна до шанс за пробив, но пресилен форхенд му попречи да го реализира. Накашима стигна до още един брейкбол, при който прошка за Гришо вече нямаше – 2:2.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре